Jarmo Lintunen

Kevään aikana pohditaan Jyväskylän keskustelutilaisuuksissa kritiikkiin liittyviä kysymyksiä ja keskustellaan taidekritiikin tilasta.

Taiteen edistämiskeskus järjestää kevään aikana yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa taidekritiikkiä käsittelevän Polemiikkia taidekritiikistä -keskustelusarjan, jonka juontaa toimittaja Eila Tiainen.

Keskustelusarjan ensimmäinen avoin tilaisuus alkaa Jyväskylän kaupunginteatterin lämpiössä 16. helmikuuta klo 17.

Keski-Suomessa taiteilijat ja kulttuuritoimijat sekä suuri yleisö ovat esittäneet huolestuneisuutensa median kritiikin laatuun ja etenkin sen yhä vähenevään määrään. Tämä on myös valtakunnallisesti ongelmana kaikilla taiteenaloilla.

Kevään aikana keskustelutilaisuuksissa pohditaan kritiikkiin liittyviä kysymyksiä ja keskustellaan taidekritiikin tilasta. Sarjan päätöstilaisuus järjestetään Jyväskylän Kesän yhteydessä heinäkuussa.

Keskustelusarjan moderaattorina toimii kirjallisuuden läänintaiteilija Vesa Lahti ja ensimmäisen keskustelun teemana on Taidekritiikki ennen ja nyt, katsaus taidekritiikin tilaan. Panelisteina paikalla ovat päätoimittaja Pekka Mervola, taidekriitikko, toimittaja Otso Kantokorpi sekä musiikki- ja kirjallisuuskriitikko Siskotuulikki Toijonen.

Keskustelua kommentoivat kirjailija Eeva Rohas ja kuvataiteilija, kriitikko Hannu Castrén.

Seuraavat tilaisuudet järjestetään teatterin ylälämpiössä 29.3., 19.4., 24.5. ja 14.7. Kaikki tapahtumat ovat yleisölle avoimia.