Metalliliitto

Metallin vaalien ehdokasasettelu päättyi. Maalis-huhtikuussa pidettävissä vaaleissa liittokokoukseen valitaan 422 edustajaa.

Metallin Vaikuttajat -vaaliliitto lähtee liittokokousvaaleihin yli 480 ehdokkaan voimin. Ehdokkaiden tarkka lukumäärä ja ehdokasnumerot vahvistetaan ja vaaliliittojen tunnukset arvotaan 12. helmikuuta. Metallin Vaikuttajat on Metalliliiton vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliitto.

Metallin Vaikuttajien ryhmänvetäjä Turja Lehtonen kiittää kaikkia ehdokkaaksi lähteneitä ja muita hyvästä ehdokasasettelutyöstä.

– Tästä lähdetään tekemään vaalityötä, nyt se varsinainen työ vasta alkaa. Metallin Vaikuttajilla on hyvä ja kattava ehdokaslista, josta muodostuu mainio joukkue. Nyt tarvitsemme yhteispeliä ja kovaa työpanosta ehdokkaiden läpimenon edistämiseksi, Lehtonen sanoo.

Liiton suunta ratkeaa toukokuussa

Maalis–huhtikuussa järjestettävissä Metallin vaaleissa valitaan Tampereella toukokuussa pidettävään liittokokoukseen 422 liittokokousedustajaa 20 vaalipiiristä. Liittokokousvaalien ennakkoäänestys järjestetään sähköisenä vaalina 18.–28.3. ja postiäänestyksenä 18.3.–1.4. Varsinainen vaali järjestetään 10.–12.4.

Edellisissä vaaleissa vuonna 2012 äänestysaktiivisuus oli 44,2 prosenttia. Turja Lehtonen toivoo, että jäsenet käyttävät äänioikeuttaan ja vaikuttavat siten liiton linjauksiin. Liittokokous päättää liiton suunnasta seuraavaksi neljäksi vuodeksi eteenpäin.

ILMOITUS

Lehtonen korostaa korkean äänestysaktiivisuuden merkitystä koko liiton ja sen uskottavuuden kannalta.

– Työnantajapuoli seuraa äänestysaktiivisuutta tarkasti ja tekee siitä johtopäätöksiä. Jos äänestysaktiivisuus laskee, työnantajat katsovat, ettei jäsenistöä kiinnosta, mihin suuntaan liittoa ollaan viemässä, Lehtonen sanoo.

Vaikka Metallin Vaikuttajat -vaaliliitto lähtee vaaleihin vähän altavastaajan asemasta, tilanne ei Lehtosen mukaan ole huono.

– Meidän joukkueellamme on täysi mahdollisuus parantaa vaalitulosta verrattuna viimekertaiseen tekemällä hyvä, kattava ja onnistunut vaalityö, Lehtonen sanoo.