Lehtikuva/Jussi Nukari

Vasemmistonuorilta kolme keinoa lisätä työntekijävaltaa yrityksissä.

Vasemmistonuorten perinteisessä Tammitapaamisessa viikonloppuna Karjalohjalla todettiin, että on aika avata yhteistoimintalaki ja alkaa puhua paikallisesta omistamisesta työntekijävallan lisäämiseksi työpaikoilla.

Vasemmistonuoret ja nuoret ay-toimijat esittävät kolmea keskeistä keinoa, joilla työntekijävaltaa yrityksissä lisätään.

Ensimmäisen esityksen mukaan työntekijöillä on oltava oikeus lunastaa konkurssin tai lakkautusuhan alla oleva yritys tai sen yksikkö esimerkiksi valtion takaaman lainan avulla.

– Työntekijöiden ja koko alueen elinvoimaisuuden kannalta olisi usein parasta, jos työntekijöillä olisi mahdollisuus lunastaa esimerkiksi tehdas itselleen sen sijaan, että se lakkautetaan kokonaan, sanoo Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi.

Yritys vähitellen työntekijöille

Toinen keino lisätä työntekijöiden valtaa on perustaa työntekijöiden rahastoja, joihin siirretään osa yritysten osingoista. Niiden avulla työntekijät voivat hankkia yrityksen vähitellen itselleen.

– Tämä purkaa yhteiskunnan omistussuhteita ja estää omaisuuden kasaantumista harvoille. Sen lisäksi se antaa työntekijöille pääsyn yrityksen toimintaa koskeviin päätöksiin, liikesalaisuuksiin sekä muihin tekijöihin, jotka vaikuttavat työn teettämiseen ja tekemiseen, perustelee Tammitapaamiseen osallistunut Kilian Sjöblom.

Kolmanneksi Tammitapaamisessa vaadittiin työntekijöille veto-oikeutta yt-neuvotteluissa, jos tehtävistä päätöksistä ei vallitse yksimielisyyttä työntekijöiden, työnantajan ja julkisen sovittelijan välillä. Veto-oikeus veisi neuvottelukulttuuria aidon yhteistoiminnan suuntaan. Se tarkoittaisi loppua työnantajien mielivaltaiselle sanelulle yt-neuvotteluissa ja vahvistaisi työntekijöiden vaikutusvaltaa heitä koskevassa päätöksenteossa.