Jussi Joentausta

Vaikka media gallupeineen on vain osa totuutta, on gallupeissa jotain, josta voi ottaa opiksi. Demarien kannatuksen nousu ja persujen lasku on varmasti täyttä totta. Soinin politiikka on näyttänyt heiluville äänestäjille, että se on täyttä bluffia. Vasemmistoliitossa pitää alkaa tutkia, mistä siirtymä pääasiassa SDP:hen johtuu, ja miksi meidän kannatuksemme ei nouse.

SAK:n Lyly avasi syksyllä monen silmät, kun hän eräässä tv-lähetyksessä tuli maininneeksi oikeiston medialle, että ammattiyhdistysliike joutuu ehkä käyttämään lakko-oikeuttakin, jos oikeisto heittäytyy oikein härskiksi. Niinpä työläistaustaiset hyppivätkin demareiden ovesta sisään.

Mutta sehän on vain teatteria, jota ay-demarit yhdessä oikeiston johtaman median kanssa harrastavat. Lyly ja muut demarit ovat kauppaamassa maamme työvoimaa mitä merkillisimmillä nollasopimuksilla, yhteiskuntasopimuksilla jne. Teatteri toimii, kansa kuuntelee ja tuossa teatterissa meinaavat vasemmistonkin johtavissa toiminnoissa mukana olevat seurata korvat luimussa hiljaa oikeiston mediaa.

Meidän vasemmistoliitossa pitää olla näkyvämmin puolustamassa AKT:n työtätekeviä, koska siellä on suoraselkäisiä ihmisiä ajamassa niitä asioita, joilla työntekijöiden oikeuksista pidetään paremmin huolta. He ovat enemmän vasemmalla kuin meidän vasemmistoliittomme.

Onhan ilmastonmuutos ja muutkin vihreät asiat tärkeitä, mutta kyllä vasemmistoliiton pääasiallinen tehtävä on vähäosaisten asioiden puolustaminen. Kyllä vasemmistoliiton kannatus lähtee nousuun, kun saadaan samaan leiriin kaikki kommunistisesti ajattelevat työttömät, nukkuvien puolue, jyrkänlinjan ajattelijat ja muut synkistyneet vaaliuurnia karttaneet ihmiset.

Meidän on saatava eduskuntaan yksinkertainen enemmistö, muuten kokoomus ja muut porvarit hoitavat lakiasiat mieleisekseen ja rohmuaminen jatkuu. Siis vasemmistolaisemmat otteet politiikkaan, se on meidän tiemme. Vain siten vasemmistoliiton kannatus lähtee nousuun.