Helmikuussa ilmestyvässä kirjassa Mistä Suomi vaikenee? päivitetään myös Suomen rikkaiden lista.

Räväköitä paljastuksia, markkinoi kustantaja Esko Seppäsen uutta kirjaa Mistä Suomi vaikenee (Into), joka ilmestyy helmikuun puolivälissä.

Ennakkotietojen mukaan taloustuntija, poliitikko ja entinen Suomen Pankin pankkivaltuutettu Esko Seppänen antaa kyytiä kaikille yksityisille ja julkisille instituutioille, joille on edullista, että niiden asioista vaietaan.

Kirjassa on Seppäsen tutut teemat EU:ta liittovaltioitumisesta ja Suomea natottamisesta. Hänen mukaansa Suomi on luopunut puolueettomuudesta ja liittoutunut EU:n kanssa myös Venäjää vastaan.

Kirjassa kerrotaan myös Suomen EU-nettojäsenmaksuosuuksien rajusta kasvusta, Suomen maataloustukiaisten maksattamisesta Suomen omasta budjetista ja selvitetään Suomen joutuneen maksamaan kuuden muun EU-maan jäsenmaksuja tähän mennessä 2 900 miljoonaa euroa – ja se lasku kasvaa joka vuosi.

Rikkaiden listaan päivitys

Seppänen kertoo teollisuuden maksavan enemmän osinkoja kuin käyttävän rahaa uusiin nettoinvestointeihin ja hän esittelee suurituloisille verolainsäädännössä tehtyjä porsaiden mentäviä reikiä.

ILMOITUS

Luvassa on myös päivitys Suomen rikkaiden listaan ja paljastus siitä mitä ovat – ja miten niitä hoidetaan käytännössä – eläke- ja henkivakuutuskuoriin kätketyt pääministeri Juha Sipilän varat ja pääomatulot.

Esko Seppänen on kirjoittanut 33 tietokirjaa. Hän on istunut neljännesvuosisadan ajan kansanedustajana ja europarlamentaarikkona.

Toimittaja Hannu Taanila tenttaa Esko Seppästä Helsingin Akateemisen kirjakaupan kohtaamispaikalla (Keskuskatu 1) maanantaina 15.2. kello 16:30.