Lehtikuva/Vesa Moilanen

Liitto palkitsi myös liikuntakulttuurin ja maahanmuuttajien kotouttamisen tekijöitä.

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL palkitsi tiistaina 26.1. perinteisellä TUL:n päivän vastaanotollaan vuoden parhaita urheilijoita ja liikuttajia.

TUL:n vuoden urheilijaksi valittiin pikaluistelija Mika Poutala, vuoden valmentajaksi Äänekosken Huiman naisten koripallojoukkueen valmentaja Mervi Nurmi ja vuoden joukkueeksi jalkapalloseura Kemi Kings. Ensimmäistä kertaa valittu vuoden nuorisotoimija on Marika Tuomaala Saloisten Salamasta.

Vuoden liikuntakulttuuritekona palkittiin Preiviikin Kirin työ Porin kansallisen kaupunkipuiston liikuntakulttuurin kehittämisessä ja vuoden yhdenvertaisuustekona Kirkkonummen Urheilijoiden maahanmuuttajien kotouttamiseksi tekemä työ.

Ansiokkaasta työstä seura- ja piiritasolla myönnettiin TUL:n Malja Kajaanin Hakassa ja TUL:n Kainuun piirissä toimivalle Mauno Huttuselle.

Positiivinen ja innostava Poutala

Olympialaisissa Suomea edustanut Mika Poutala luistelee Helsingin Työväen Luistelijoiden riveissä. Hän pitää nimissään pikaluistelun viiden sadan metrin suomen ennätystä ajalla 34,28 sekuntia ja taistelee parhaillaan kärkisijoituksista maailman cupissa.

ILMOITUS

Poutalalta nähtiin tilaisuudessa videotervehdys, sillä hän ei päässyt paikalle juhlaan.

Poutala on urheilupiireissä tunnettu menestyksensä lisäksi erityisesti positiivisesta luonteestaan ja innostavasta asenteestaan.

Vuoden valmentaja Mervi Nurmi luotsasi viime vuonna Äänekosken Huiman naisten koripallossa SM-hopealle. Hän valmensi Huiman naiset pääsarjatasolle keväällä 1996 ja on valmentanut joukkuetta siitä lähtien.

Kultaisella Kiekolla palkittu vuoden joukkue Palloseura Kemi Kings sijoittui ykkösdivisioonassa ensimmäiseksi ja tämä tarkoittaa että vuonna 2016 PS Kemi nousee Veikkausliigaan. Edellisen kerran Kemissä on nähty miesten pääsarjatason jalkapalloa vuonna 1989.

Vuoden nuorisotoimija Marika Tuomaala Saloisten Salamasta on aktiivinen ja esimerkillinen seuratoimija. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka on omalla toiminnallaan tai muuten aktiivisella tai innovatiivisella tavalla edistänyt seuran lapsi- ja nuorisotoimintaa.

Liikuntamahdollisuuksia porilaisille

Vuoden liikuntakulttuuriteko -tunnustuksella palkittiin Preiviikin Kiri, joka on osallistunut Porin kansallisen kaupunkipuiston liikuntakulttuurin kehittämiseen osana TUL:n seuratoimintaa. Preiviikin Kirin, TUL:n Satakunnan piirin ja Porin kaupungin yhdessä muodostama työryhmä TurPo on kehittänyt ja rakentanut muun muassa Kirjurinluodon ja Yyterin luontopolkuja, kävelyreittejä ja hiihtoreittejä. Ryhmän työ jatkunee myös vuonna 2016.

Vuoden yhdenvertaisuusteko -tunnustus myönnettiin Kirkkonummen Urheilijoiden maahanmuuttajien kotouttamiseksi tekemälle työlle. Seura on tehnyt aktiivista, innovatiivista ja ennakkoluulotonta työtä maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi liikunnan avulla.

Kirkkonummen Urheilijat on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Kirkkonummen koulutoimen kanssa maahanmuuttajien kotouttamisessa sekä Kirkkonummen kansalaisopiston kanssa liikunnan ja suomen kielen opettamisen yhdistämisessä.

Huttunen mukana vuodesta 1963

TUL:n Malja myönnettiin Kajaanin Hakan ja TUL:n Kainuun piirin pitkäaikaiselle toimijalle Mauno Huttuselle, jonka TUL-taival alkoi osallistumisesta liittojuhliin vuonna 1963.

Hän on toiminut TUL:n eri tehtävissä niin seura-, piiri kuin liittotasollakin vuosikymmeniä. Hän on ollut monin tavoin kehittämässä Kajaanin Hakan ja TUL:n Kainuun piirin toimintaa. Lisäksi Huttunen on tehnyt suuren työn Retki-Konttaisen kehittämisessä ja talkootyön organisoimisessa. TUL:n Kainuun piirin varapuheenjohtajana Mauno on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1991 ja TUL:n liittovaltuustossa vuodesta 1987 saakka. TUL:n liittokokouksia hänellä on takana jo kahdeksan.

TUL:n Maljan saa vuosittain TUL:n jäsen, joka pitkäaikaisella ja esimerkillisellä toiminnallaan seura- ja piiritasolla on edistänyt TUL:n periaatteiden ja tavoitteiden toteutumista.