Sirpa Koskinen

Nin tosta, sano, pualuekokkouksesta. Mää en kyä itte o siälä sitte, mutta kun ny on ruvettu puhhuun tosta uulesta puhheejjohtajasta. Kyä meinaan tarttis saala usseempi ehlokas. Olis sitte lehlissä ja muissa uutisissa enempi meitistä. Sais toimittajat spekuloila, kestä se valitaan.

Mulla ittellä ov vähä semmosia kotoseulun sympatioita tohon Myllykoskej Jariin. Niinno yhlen kerran kai on tavannu, mutta kun tossa suvella lujin Orivvelen Sanomista, että se on siältäpäin kotosin, mistä määkin. Pirkammaalta, ja tarkemmin Luapioisista. Taikkei semmosta pitäjää ny ennään o, kun se yhlistettiin Pälkäneeseen.

Mullon samallaista, meinaan se mun syntymäpitäjä Länkelmäki on kanssa loppunu. Se mistä mää on, liitettiin Orivvetteen ja toinen puali Jämpsään. Kum mää täältä Mäntsälästä lählen mökille, nin joskus tehen kiarroksen siälä Luapioisten Puutikkalassa. Jos meinaan menen suaraan, nin sitte siitä Kyynärön kautta.

Sillon Ruatsiv vallan aikaan yks sotamiäs, Jöns nimeltänsä, karkas sen kuninkaan sotaväjestä. Se rupes assuun noilla kulmin. Ihmiset sano sitä Jöns-luapioks. Nin siitä se paikkakunta sai ton Luapioisten nimen.

Kirjotin tän ny tällai vanhanaikasesti, sano. Kai ainaskim Myllykoski viä ymmärtää – ohan se mossipoikana kuullu tämmöstä.