Kyllikin siskot ja Ei väkivallalle -liike panevat hanttiin Odinin sotilaille.

Sosiaalisessa mediassa isketään vastaan erilaisille kansallismielisille katupartioinneille.

Joensuulainen Kyllikin siskot haastaa Soldiers of Odinin katupartiot ja helsinkiläisen Suldaan Said Ahmedin perustama Ei väkivallalle aikoo kierrellä Helsingin keskustassa kaduilla.

Soldiers of Odin määrittelee itsensä isänmaalliseksi valkoisen Suomen puolesta taistelevaksi järjestöksi. Se partioi muun muassa Joensuussa.

Mie voin auttoo sinnuu

Kyllikin siskojen joensuulaisen Niina Ruuskan Facebook-kirjoitus levisi loppiaisena.

ILMOITUS

– Kerhon tarkoitus: Liikutaan kaduilla luoden turvallisuuden tunnetta kaikkia sukupuolia edustavien aikuisten, lasten, opiskelijoiden, vaihto-oppilaiden, kätilöiden, vatuloijien, au-pairien, turistien, paikallisten urheiluseurojen, sairaanhoitajien, lääkäreiden, erityisopettajien, kansalaisopiston kielikurssien vetäjien, maanviljelijöiden, ravintoloitsijoiden, bloggareiden, matalapalkka-aloilla työtä tekevien, paikallista matkailua edistävien, entisten perloslaisten, poliisin ja ennen kaikkea itsemme iloksi. Partioinnin ohessa tai sen jälkeen voi tehdä myös viikonlopun ruokaostokset, Ruuska kirjoitti.

Kyllikin siskot aloittaa partioinnin perjantaina Joensuussa. Ryhmän iskulause on ”Kaikkihan myö kiukutellaan, jos on syöty huonosti taikka eletty eineksillä.”

Siskot aikoo hymyillä vastaantulijoille partioidessaan. He painottavat tärkeitä viestejä, kuten ”Kiitos”, ”Sieltähän se bussi jo tullee”, ”Onko kaikki ok” ja ”Mie voin auttoo sinnuu sen rollaattoris kanssa”.

– Monet kärsivät nykyisin yksinäisyydestä ja fiksun juttuseuran puutteesta, jopa iloisten ja avointen ihmisten Pohjois-Karjalassa! Syrjäytymisen ja lisääntyneen työttömyyden myötä on moni menettänyt päivittäisen yhteisönsä, yhteenkuuluvuuden tunteen ja omanarvon tunteen, Ruuska toteaa.

Helsingissä liikkeelle

Ei väkivallalle -liike aikoo jalkautua viikonloppuisin Helsingin keskustaan ja puuttua rikoksiin lain sallimissa rajoissa ja auttaa pulassa olevia.

– Ei suvaita rasismia, Said Ahmed luonnehtii perustamaansa liikettä.

– Hyväksyn jäseniksi kantasuomalaiset sekä uussuomalaiset. Saa ilmoittautua jos asuu PK-seudulla.