Lehtikuva/Roni Rekomaa

Suomen poliittisella kentällä kannatetaan estoitta ihmisten massamurhaamista ja antifasistisen toiminnan täydellistä tukahduttamista.

Kansanedustaja, erityisopettaja ja uskonnonopettaja Laura Huhtasaari (ps), joka on tunnettu lähinnä evoluution kiistävistä näkemyksistään, jakoi Twitterissä 13. joulukuuta ”tiedotteen”, joka oli julkaistu rasistiseen propagandaan keskittyneellä Mitä vittua -sivustolla.

Siinä ”Itsenäinen Suomi 2015 -organisaatio” eli erilaisten nationalististen ja rasististen yhteisöjen ja järjestöjen yhteenliittymä kiittää kaikkia puhujia, joiden joukossa oli muun muassa kansanedustaja Huhtasaari. Yhteenliittymä esittää myös ”suuren kiitoksen poliisille” uusfasistisen 612-marssin turvaamisesta.

Tiedotteessa myös vaaditaan, että poliisin tulisi jatkossa suhtautua vastamielenosoituksiin ”lähtökohtaisesti rikollisena toimintana ja estää kokoontumiset kokonaan”. Kuten tiedotteessa todetaan, näin poliisi jo osittain toimiikin.

Näennäisen neutraaliuden takana koko äärioikeisto

Itsenäisyyspäivän 612-marssi haluaa esiintyä poliittisesti sitoutumattomana projektina, vaikka sen yhteydet esimerkiksi uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeeseen ovat yleisesti tiedossa. Neutraaliuteen verhoutuminen vaikuttaa kuitenkin toimineen, sillä sekä valtamedia että poliisi ovat kirjoittaneet marssista ”kansallismielisenä”.

ILMOITUS

Vuoden 2014 marssia mainosti avoimesti muun muassa Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen sekä äärioikeistolainen Sarastus-verkkolehti. Sille osallistui näkyvästi myös raiskausuhkauksia väkivaltaa kokeneiden naisten tukijärjestölle lähetellyt Timo Hännikäinen.

Sisu-pomo kannattaa kenttätuomioistuimia ja murhia

Entinen kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu, nykyinen Suomen Sisun Päijät-Hämeen piirijohtaja James Hirvisaari puolestaan kertoi 13. joulukuuta avoimessa Facebook-päivityksessään kannattavansa ”jopa lopullista kollektiivista ratkaisua”, mitä tulee maahanmuuttajiin. Hän käyttää useita rasistisia ja ihmisarvoa halventavia ilmauksia.

Hirvisaari kertoo, ettei ole lainkaan pahoillaan tuhopoltoista, vaan kiittelee niiden tekijöitä rohkeudesta. Hän myös käyttää naisrauhaa tekosyynä perustellakseen, miksi kannattaa ”kenttätuomioistuimia ja rikollisten puihin ripustamista”.

”Mikään ei ole liiallista toimintaa pahantekemisen lopettamiseksi. Samoin kaikki maahanmuuttopolitiikan kelvottomaan tilaan syylliset pitäisi saada ankaraan vastuuseen kansanpetturuudesta”, päättää sekä perussuomalaisissa että muutos 2011 -puolueessa vaikuttanut Hirvisaari yllytyksensä.