Jarmo Lintunen

”Kännykkäsäteilyhörhöjen kanssa voi suostua paneeliin, koska kyseinen aate ei leikittele toisten ihmisoikeuksilla.”

Helsingin perussuomalaiset nuoret järjestää 12. marraskuuta feminismiä käsittelevän seminaarin. Ohjelmassa on alustuksia ja paneelikeskustelu.

Osa tilaisuuteen lupautuneista perui maanantaina tulonsa kuultuaan, että mukana on myös äärioikeistolaisista mielipiteistään tunnettu esseisti Timo Hännikäinen, joka viime juhannuksena kirjoitti Naisten linjan Facebook-sivuille muun muassa ”panen teitä perseeseen” ja Naisasialiitto Unionin sivuille, että ”olen pannut tyttäriänne perseeseen”.

Naisasialiitto Unionin pääsihteeri Milla Pyykkönen ilmoitti maanantaina peruuttavansa osallistumisen seminaariin Hännikäisen takia.

”Keskustelen, jos voin tuntea oloni turvalliseksi”

”Feminismiä saa tarkastella kriittisesti ja olemme luonnollisestikin valmiita tulemaan tilaisuuteen, jossa feminismiä tarkastellaan kriittisesti. Mutta emme tule tilaisuuteen, jossa rasistiset ja naisvihamieliset argumentit asetetaan samalla viivalle feminismin kanssa, ikään kuin feminististen ajatusten vastapariksi”, Pyykkönen kirjoittaa Perussuomalaisille Nuorille lähettämässään viestissä.

”Mielelläni käyn keskustelua feminismistä, mutta teen sen sellaisten ihmisten kanssa joiden seurassa voin tuntea oloni turvalliseksi ja joiden tiedän ainakin yrittävän vastata argumentteihini asiallisen tiedon pohjalta.”

ILMOITUS

”Ei lisäjulkisuutta Hännikäiselle”

Hännikäisen takia osallistumisensa seminaariin peruutti myös sosiaalisen median aktiivi Vesa Linja-aho. Blogissaan hän perustelee kieltäytymistään sillä, että esiintyminen samassa tilaisuudessa ruokkii mielikuvaa siitä, että feminismi ja antifeminismi olisivat jotenkin tasavertaiset näkemykset, ja myös Hännikäisen henkilöllä.

”Mielestäni raiskaus- ja hevosenkyrpäpuheillaan julkisuuteen nousut Timo Hännikäinen ei ansaitse yhtään lisäjulkisuutta enkä halua osallistua toimintaan joka sellaista hänelle tuo.”

”Hupimielessä voi suostua paneeliin kännykkäsäteilyhörhöjen kanssa, koska kyseinen aate ei leikittele toisten ihmisoikeuksilla ja sen kannatus ja sen aiheuttamat yhteiskunnalliset ongelmat ovat (ainakin toistaiseksi) marginaalisia. Tässäkin on tietenkin mukana sama ongelma kuin feministipaneelissakin: pelkästään samaan tilaisuuteen suostuminen nostaa myös höpöväitteiden uskottavuutta.”

Pyykkösen lisäksi toiseksi alustajaksi seminaariin on pyydetty ”feminismiin, maahanmuuttoon ja moneen muuhunkin asiaan kriittisesti suhtautuva etuoikeutettu valkoinen heteromies” Milko Aikio, jonka tuorein blogikirjoitus on otsikoitu ”Maahanmuuttajat vievät meidän naiset”.