Pekka Sipola

PAM lahjoitti pääministeri Juha Sipilälle Jopon kiitokseksi avusta jäsenhankinnassa.

Palvelualojen ammattiliitto PAMiin liittyi syyskuun aikana liki 4 000 uutta jäsentä. Liitto pitää tapana palkita Jopo-pyörän runsaasti jäseniä hankkineelle luottamushenkilöilleen, mutta nyt se tekee poikkeuksen ja antaa polkupyörän jäsenistön ulkopuolelle, pääministeri Juha Sipilälle (kesk.). Viimeksi pamilainen luottamusmies palkittiin Jopolla kesäkuussa.

Pääministeri on puolen vuoden vallassaolonsa aikana osaltaan onnistunut innostamaan palvelualan ihmisiä liittymään ammattiliittoon.

Monet PAMiin liittyneet mainitsivat liittymisensä syyksi hallituksen pakkolakiesitykset ja heikennykset. PAMissa pidetään palautteiden perusteella selvänä, että pääministeri on edesauttanut PAMin jäsentulvaa viime kuussa.

– Hyvästä jäsenhankinnasta palkitseminen kuuluu PAMin tavallisiin käytäntöihin, PAMin järjestöasiantuntija Johanna Sparf luonnehtii.

Sparf luovutti Jopon valtioneuvoston jakelukeskukseen tänään tiistaina. Pyörää koristavat magneetit, joissa on PAMin logot. Pyörän väri on valittu Sipilän mieltymyksiä ajatellen: Värinä on keskustan vihreä.

PAMin jäsenmäärä kasvoi erityisen voimakkaasti ennen syyskuun puoliväliä. Esimerkiksi maanantaina 14.9. PAMiin liittyi enemmän jäseniä kuin minään muuna päivänä liiton olemassaolon aikana.