Lehtikuva/Jussi Nukari

”Vastausta vaille on jäänyt myös Suomen kansa.”

Seitsemän perussuomalaisten puoluetoimitsijan Matti Putkosen mustalle listalle joutunutta vaikuttajaa kieltäytyy tämän keskustelukutsusta. Putkonen on kutsunut kansanedustaja Olli Immosen kohukirjoituksen arvostelijoita suljettuun keskustelutilaisuuteen maanantaina 7.9.

”Toivomme, että voisimme yhdessä kiihkottomasti keskustellen käydä läpi kansanedustaja Olli Immosen fb-kirjoituksesta noussutta kohua ja sen saattamista loppuun.”

”Keskustelulistalla on myös monikulttuurisuus ja se voimmeko yhdessä torjua monikulttuurisuuden lieveilmiötä. Laittomien ja laillisten maahan pyrkijöiden vyöry koettelee jo Schengen-järjestelmää ja kansallisten talouksien kestokykyä”, kutsukirjeessä todetaan.

Kansanedustajat Li Andersson, Eero Heinäluoma, Ville Niinistö, Jan Sundberg, Erkki Tuomioja ja Tytti Tuppurainen sekä päätoimittaja Antti Vuorenrinne vastasivat torstaina, etteivät ota kutsua vastaan.

”Ensinnäkin, haluamme edelleen saada puolueen puheenjohtajalta, ulkoministeri Timo Soinilta, sekä puoluejohdolta lausunnon heidän suhtautumisestaan kansanedustaja Olli Immosen esiintymisiin, kirjoitusten sisältöihin ja niiden edustamaan aatemaailmaan. Nimenomaan tätä olemme vaatineet julkisuudessa, mutta jääneet ilman vastausta, eikä suljettu keskustelu kanssanne tarjoa vastausta kysymyksiimme”, he perustelevat.

Toiseksi he sanovat pitävänsä tärkeänä, että keskustelu rasismista ja sen vastaan toimimisesta pysyy julkisena. ”Julkisesti esitetty kritiikki ja vastustus rasistisia lausuntoja kohtaan ei ole vihapuhetta tai kiihkoa, vaan osa demokraattista poliittista kulttuuriamme.”

”Katsomme, että ulkoministeri Soinin ja Perussuomalaisten puoluejohdon tulisi käydä keskustelua julkisesti, sillä vastausta vaille on jäänyt myös Suomen kansa.”