Vasemmisto vaatii Sipilältä takuita Kainuun maakunnan säilyttämiseksi.

Kainuun Vasemmisto vaatii pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) henkilökohtaista lupausta siitä, että Kainuu jatkaa omana maakuntana tai itsehallintoalueena myös suunnitellun aluerakenneuudistuksen jälkeen.

Sipilää markkinointiin ja äänestettiin Kainuussa maakunnan omana miehenä Puolangalla asutun nuoruuden myötä ja Suomen keskustan luvattua maakuntamallia, johon kuuluvat kansanvaalilla valitut valtuustot, piirihallitus muistuttaa.

Nyt esimerkiksi ns. Pöystin selvitysryhmä esittää Suomeen vain 9–12 itsehallintoaluetta, jotka vastaisivat sosiaali- ja terveyspalveluista ja osin muistakin tehtävistä. Kainuun Vasemmiston mukaan tämä tarkoittaisi sitä, että Kainuu yhdistettäisiin Pohjois-Pohjanmaahan eli tosiasiallisesti palattaisiin Venäjän tsaarinvallan aikaiseen läänirakenteeseen, jossa kainuulaisilla ei olisi käytännössä mitään todellista päätösvaltaa omiin palveluihinsa.

Piirihallitus odottaa pääministeriltä avointa linjausta aluehallinto-ratkaisuun, koska esimerkiksi Kajaanin opettajainkoulutuksen lakkautuksen yhteydessä silloinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja Suomen keskusta puolueena eivät panneet asiassa tikkua ristiin.

Kommentit