Lauantaina Helsingin kaduilla marssi järjestäjien arvioiden mukaan 10 000 ihmistä, jotka vastustivat hallituksen leikkauspolitiikkaa. Mielenosoituksessa ei näkynyt Vasemmistoliiton tunnuksia, koska tapahtuma haluttiin järjestää ilman puoluetunnuksia.

Vasemmistoliiton paikalliset osastot osallistuivat kuitenkin aktiivisesti mielenosoitukseen järjestämällä mm. kuljetuksia maakunnista ja antamalla taloudellista tukea tapahtuman järjestämiseen.

Suomen mittapuussa 10 000 ihmisen mielenosoitus on massiivinen. Hallituksen epäoikeudenmukainen politiikka on selvästi ylittämässä ihmisten sietokynnyksen. Kun hallituksen leikkaukset pienituloisilta työttömiltä, eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja lapsiperheiltä alkavat näkyä suoraan pankkitilillä, vastarinta jatkaa todennäköisesti kasvuaan.

Vasemmiston tulee pitää meteliä.

Mutta mistä nyt puhutaan julkisuudessa? Otsikot kirkuvat, että Suomeen vyöryy turvapaikanhakijoita ja Suomessa on pakolaiskriisi. Todellinen pakolaiskriisi on Syyriassa, Irakissa, Libanonissa ja Turkissa. Eurooppaan tästä heijastuu pieni osa, Suomeen aivan pikkuriikkinen. Maahanmuuttovastaiset poliittiset liikkeet ottavat tästä kuitenkin kaiken irti.

Ulkoministeripuolueen puoluesihteeri puhuu perättömyyksiä ”laittomista turvapaikanhakijoista” ja käyttää rasistista terminologiaa ”elintasosurffareista”. Ulkoministeri ei suostu vastaamaan kysymyksiin ”muiden asettamasta agendasta” vaikka hänen puoluesihteerinsä kiihottaa ihmisiä toisiaan vastaan.

ILMOITUS

Puoluetoimiston työntekijä järjestää tiedotustilaisuuksia, joissa jaetaan ”mustia listoja” hänen puolueensa kriitikoista. Fanaattista monikulttuurisuusvastaista tekstiä suoltanutta kansanedustajaa ei voida ”harjata” eikä häntä kommentoida, koska kansanedustaja ei ole eduskuntaryhmän jäsen erottuaan ”vapaaehtoisesti” määräaikaisesti ryhmästä. Ja kun kansanedustaja palaa ryhmään kahden kuukauden kuluttua, niin ei häntä tarvitse enää ”harjata” tai toimintaa kommentoida, koska asia on vanha ja jo käsitelty.

Tämän mediashow’n tarkoitus on peittää alleen se, että perussuomalaiset ovat myyneet kaikki periaatteensa. Kun kaikki muu on myyty, yritetään kannatusta kalastella vastenmielisellä maahanmuuttovastaisuudella.

Pyrkimys on se, että kaikesta muusta puhutaan, mutta leikkauksista ei puhuta. Vasemmiston tehtävä on nostaa esille se, miten kovaa politiikkaa hallitus tekee tämän sumutuksen taustalla.

Koulutusleikkaukset vievät monilta lapsilta ja nuorilta tulevaisuuden mahdollisuudet, eläkkeensaajien asumistuen lopettaminen pudottaa monet pienituloiset eläkeläiset köyhyyteen. Kehitysavun leikkaaminen merkitsee kymmenien tuhansien maailman köyhimpien lasten jäämistä peruskoulun ulkopuolelle.

Vaikka hallituspuolueet haluaisivat olla hiljaa, Vasemmiston tulee pitää meteliä. Ja kun taas kansa täyttää kadut, meidän pitää kamppailla kansan rinnalla.

Kirjoittaja on vasemmistoliiton puheenjohtaja.