Lehtikuva/Seppo Samuli

Vasemmiston Uotila pitää pääministerin näyttämää esimerkkiä kyseenalaisena.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila tuomitsee pääministeri Juha Sipilän (kesk.) verokikkailun.

Seura-lehti nosti torstaina esiin sen, että Sipilä välttelee veroja käyttämällä vakuutuskuoria omaisuutensa sijoittamisessa. Aiemmin asiasta on uutisoinut muun muassa Yle.

Vakuutuskuoret ovat kapitalisaatiosopimuksia, joiden avulla voidaan käydä aktiivista osakekauppaa niin, että osingot ja myyntivoitot ovat verovapaita, kunnes kuori avataan, eli rahaa nostetaan ulos.

– Vakuutuskuorten avulla Sipilä salkunhoitajineen siis pyörittää sijoitustoimintaa verovapaasti ja lykkää veronmaksun hamaan tulevaisuuteen, Uotila arvioi.

– Näin kertyy korkoa korolle -vaikutuksen vuoksi kätevästi muhkeat tuotot.

ILMOITUS

Uotila laskee, että jos Sipilän sopimuksella hyödynnetään kaikki verotuksen kiertoväylät, tulee hyötyä myös perintöveron kautta.

– Vakuutusyhtiöiden tuotteita käyttämällä kun voi suojata omaisuuttaan perintöverolta, Uotila toteaa.

– Rikkaiden harrastama ”verosuunnittelu” on käytännössä verotuksen porsaanreikien hyväksikäyttöä. Nämä porsaanreiät pitää tukkia.

Uotila pitää Sipilän toimintaa epäuskottavana suhteessa tämän puheisiin.

– Se, että pääministeri näyttää omalla esimerkillään hyväksyvänsä verosuunnittelun, ei herätä luottamusta ainakaan meikäläisessä. Etenkään kun samaan aikaan leikataan rajusti pienituloisten tulonsiirroista ja palveluista. Ei kovin tyylikästä.

Uotila muistuttaa siitä, että hyväosaisten on kannettava muita suurempi vastuu yhteiskunnan rahoittamisesta.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!