Anna-Katriina Isotalo

Naisten huntupukeutumista kauhistellut Sebastian Tynkkynen edustaa itse arvojärjestelmää, jossa naisilta ei kysytä vaan heitä käytetään, sanoo suomalais-palestiinalainen feministi.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ja perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen julkaisi keskiviikkona Facebookissa kuvan tuntemattomasta naisesta burkha-kaavussa. Tynkkynen käytti kuvaa esimerkkinä ” ihmisoikeuksia polkevan ideologian aivopesusta”.

”On käsittämätöntä, että Suomessa punavihreät poliitikot puolustavat [Iranin] arvojärjestelmää, kun sen edustajat itse maissa rupeavat taistelemaan sitä vastaan”, Tynkkynen kirjoitti.

”Sebastian, sinä edustat tätä arvojärjestelmää. Arvojärjestelmää, jossa naisilta ei kysytä vaan heitä käytetään”, vastaa suomalais-palestiinalainen feministi Hanna-Marilla Zidan blogissaan.

Vasemmistonuorissa toimiva Zidan huomauttaa, että Tynkkynen ei mennyt keskustelemaan burkhaan pukeutuneen naisen kanssa. Tynkkystä ei oikeasti kiinnosta, miksi nainen pukeutuu burkhaan, vaan hän käyttää naisasiaa keppihevosena ksenofobiseen vihanlietsontaan, Zidan sanoo.

”Olen toiminut pitkään naisasian puolesta ja ollut feministi koko elämäni. Olen myös arabitaustainen ja tunnen Lähi-idän sekä Suomen tasa-arvo-ongelmat erittäin hyvin”, Zidan kirjoittaa.

”Suomessa nostetaan keskusteluun tasa-arvo-ongelmat Lähi-idässä lähinnä perusteluna muukalaisvihalle täällä. En usko naisten kohtaaman väkivallan Lähi-idässä selittyvän sen enempää islamin uskolla kuin Suomen perheväkivaltatilastojen kristinuskolla.”