Epätäsmällistä, kommentoi Vasemmistonuoret.

Vasemmistonuoret jättäytyi pois poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen poliittista väkivaltaa vastustavasta kannanotosta.

Joukko järjestöjä julkisti torstaina yhteisen kannanoton otsikolla Nollatoleranssi väkivallalle ja uhkailulle.

Allekirjoittajina olivat Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry:, Demarinuorten, Kokoomusnuorten, Kokoomusopiskelijoiden, Keskustaopiskelijoiden, Keskustanuorten, Svensk Ungdomin, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto – ViNOn, Vasemmisto-opiskelijat – Vasopin ja KD Nuorten puheenjohtajat.

Ei väkivallalle ja uhkailulle

Kannanotossa todetaan, että ääriliikkeet ovat nostaneet päätään Suomen poliittisella kentällä.

Siinä allekirjoittaneet järjestöt toteavat, että eivät hyväksy oikeuden ottamista omiin käsiin tai sitä, että väkivaltaan vastataan väkivallalla.

ILMOITUS

– Haluamme irtisanoutua voimakkaasti kaikesta ääriajattelusta, järjestöt sanovat.

Niiden mukaan ainoa keino lopettaa ääriliikkeiden toiminta on laittaa nollatoleranssi kaikelle väkivaltaisuudelle tai sillä uhkailulle.

– Tapahtui se sitten oikealla, vasemmalla tai keskellä. Tällä kannanotolla me sitoudumme vastustamaan kaikkea väkivaltaan, vandalismiin tai uhkailuun johtavaa toimintaa ja varmistamaan, että myös tulevaisuudessa poliittiset debatit käydään kaikkia ihmisiä ja heidän ihmisarvoaan kunnioittaen.

Rinnastaa pahoinpitelyn ja mainosten repimisen

Vasemmistonuoret kertoi iltapäivällä, että sille on tullut kyselyjä siitä, miksi se ole mukana kannanotossa.

– Vastustamme poliittista väkivaltaa ja allekirjoitamme monia kannanoton ajatuksia. Tuollaisenaan se kuitenkin vie liikaa huomiota itse ongelmasta, kansallissosialistisesta Suomen Vastarintaliikkeestä ja sen harjoittamasta väkivallasta, Vasemmistonuoret vastasi facebook-sivullaan.

Se totesi, että kaikkia poliittisia aatesuuntauksia ja järjestöjä ei voida syyttää siitä, mihin SVL on syyllistynyt.

– Kannanotto luo kuvaa toisiinsa verrattavista ”ääriliikkeistä” ja rinnastaa retoriikallaan toisiinsa jopa pahoinpitelyt ja rasististen mainosten repimisen. Meidän on oltava rohkeita ja osoitettava, missä syylliset ovat, ei piiloutua epätäsmällisesti määritellyn ”ääriajattelun” taakse.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!