Uusnatsien väkivalta on nostattamassa mielenosoituksen keskiviikoksi.

Jyväskylässä järjestetään keskiviikkona puoluepoliittisesti sitoutumaton mielenosoitus rasismia ja fasismia vastaan.

Uusnatsit pahoinpitelivät kaupungissa kolme ihmistä lauantaina. Poliisi taltutti väkivaltaiset äärioikeistoaktiivit kaasulla sekä otti 30 ihmistä kiinni. Mielenosoittajat haluavat nyt viestittää, että ”Suomen vastarintaliikkeeksi (SVL) itseään kutsuvalla natsijärjestöllä ei ole tulevaisuutta Jyväskylässä”.

”SVL on jo vuosia toiminut Jyväskylässä, vaikkakin enimmäkseen ulkopaikkakuntalaisin voimin. Lauantain hyökkäys toteutettiin SVL:n tähän asti suurimmalla mobilisaatiolla, mutta se ei ollut ensimmäinen laatuaan Jyväskylässäkään. Muistamme vielä hyökkäyksen kirjastoon tammikuussa 2013”, mielenosoituksen kutsussa kirjoitetaan.

”Natseilla ei ole montaa kannattajaa Jyväskylässä, mutta toiminta tulee yltymään, jos sitä inhoavat ja natsien uhkaamat tahot eivät liity yhteen ja siirry ajatuksista sanoihin ja sanoista tekoihin.”

”Jos natseja ei pysäytetä Jyväskylässä, hyökkäykset toistuvat”

ILMOITUS

Mielenosoittajat vaativat Jyväskylän asukkaille ja erityisesti vähemmistöille takaisin oikeutta elää rauhassa. Heidän mukaansa uusnatsit voidaan sulkea ulos kaupunkitilasta vain joukkovoimalla.

Kyse ei kuitenkaan ole vain Jyväskylästä, kutsutekstissä kirjoitetaan.

”Mikäli natsien toiminta Jyväskylässä saa jatkua, hyökkäykset toistuvat seuraavaksi muissa kaupungeissa, joissa ei ole riittävää vastarintaa. Vain viikkoa aiemmin nähtiin natsien ensimmäinen katupartio Oulussa. Siksi myös muiden kaupunkien ihmisten, jotka eivät voi elää rinnakkain natsien kanssa, tulee osoittaa tukensa Jyväskylään.”

Mielenosoittajien mukaan natsit ovat laajemman fasistisen suuntauksen väkivaltainen katusiipi. Suuntauksella on myös salonkisiipi, joka vaikuttaa ”jo hallitustasolla”.

”Viime viikolla tuhannet protestoimaan herättänyt Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen on suorin linkki hallituksen ja natsien välillä. Fasismin normalisoituminen valtiollisissa instituutioissa lietsoo myös arkipäiväisen rasismin väkivaltaisia ilmentymiä. Rasismia ja fasismia vastaan on käytävä kaikissa yhteisöissä, kouluissa, kotona, kaduilla ja työpaikoilla.”

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!