Jussi Joentausta

Vasemmistoliiton Sarkkinen muistuttaa, että uusnatsit uhkaavat kansalaisten turvallisuutta.

Uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen viikonloppuna Jyväskylässä järjestämä väkivaltaiseksi yltynyt mielenilmaus on kansanedustaja Hanna Sarkkisen mukaan vakava viesti päättäjille ja viranomaisille.

Hän muistuttaa, että liikkeeseen yhdistetyt henkilöt ovat harjoittaneet poliittista väkivaltaa jo useaan otteeseen, joten liikkeen muodostama turvallisuusuhka on otettava vakavasti.

– Poliittinen väkivalta on Suomen Vastarintaliikkeen myötä yleistynyt, oululainen Sarkkinen sanoo.

Irtisanoudu, Immonen

Sarkkinen kaipaa reagointia poliittiseen väkivaltaan myös kansanedustajilta ja hallitukselta.

– Myös poliitikkojen on herättävä poliittiseen väkivaltaan ja natsihenkiseen ääriajatteluun ja tuomittava se jyrkin sanoin ja puolustettava moniarvoista yhteiskuntaa.

ILMOITUS

Sarkkinen vastarintaliikkeen kanssa yhdessä esiintynyttä perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosta kertomaan kantansa Vastarintaliikkeen toimintaan.

– Nyt odottaisinkin, että Immonen irtisanoutuu selvin sanoin järjestön avoimen kansallissosialistisista ajatuksista. Mikäli hän ei näin tee, on hallituspuolue perussuomalaisten pakko jo alkaa vetämään johtopäätöksiä hänen asemastaan puolueessa, sanoo Sarkkinen.

Immonen ilmoittikin facebookissa, että tuomitsee väkivallan ja toimii demokratian keinoin. Hän ei kuitenkaan irtisanoutunut SVL:sta.

Organisoitua

Sarkkinen pitää selvänä sitä, että kyse on organisoituneesta poliittisesta väkivallasta eikä vain yksittäisten hullujen erillisistä teoista.

Hän listaa hyökkäykset, joihin Ruotsista liikkeelle lähtenyt Vastarintaliike on yhdistetty: Helsingin Pride -kaasuiskuun, Oulun polttopulloiskuun, Jyväskylän kirjastopuukotukseen ja nyt Jyväskylän väkivaltaiseen mielenosoitukseen. Ruotsissa sikäläinen vastarintaliike on syyllistynyt niin ikään toistuvaan poliittiseen väkivaltaan.

– Viranomaisten on otettava Vastarintaliikkeen muodostama turvallisuusuhka vakavasti ja pohdittava järjestön toiminnan laillisuutta, vaikka liikkeen jäsenmäärä ei olekaan onneksi järin suuri, Sarkkinen vaatii.

Uhkaa vähemmistöjä

Sarkkinen painottaa sitä, että Suomen Vastarintaliikkeen toiminta uhkaa laillista yhteiskuntajärjestystä ja luo uhkaa erityisesti Suomessa asuville maahanmuuttajille, seksuaalivähemmistöille sekä järjestön kanssa eri mieltä oleville kansalaisille.

- Kansallisen Vastarinnan rasistinen ja ahdasmielinen ajattelu on täysin vastoin avoimen yhteiskunnan, ihmisten tasa-arvon ja moniarvoisuuden sekä monikulttuurisuuden periaatteita, jotka ovat pohjoismaisen modernin yhteiskunnan kulmakiviä.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!