Keski-Suomen Vasemmistonuoret vaatii hallitukselta merkkiä, ettei vihapuhe kuulu Suomeen.

Keski-Suomen Vasemmistonuorten mielestä Jyväskylässä natsien tekemiä pahoinpitelyjä ei voi enää ohittaa olankohautuksella ja pelkkänä yksittäistapauksena. Järjestön mukaan äärioikeistolaisen väkivalta ja ilmapiiri on selkeästi ollut kasvussa. Molempia on pyritty normalisoimaan ns. maahanmuuttokriittisellä keskustelulla ja selkeällä vihapuheella.

Liikkeet pyrkivät käyttämään hyväkseen tiukkojen taloudellisten aikojen synnyttämiä pelkoja ja uhkakuvia sekä naamioimaan tavoitteensa turvallisuuden varjelemiseksi. Mellakasta kuitenkin vasemmistonuorten mukaan nähdään, että liikkeiden tavoittelema turvallisuus ei koske kaikkia suomalaisia, vaan pelkästään niitä, jotka liike kokee ansaitsevan turvallisuuden. Muita vastaan he käyttävät väkivaltaa vapaasti.

– Hallituksen on nyt annettava merkki siitä, että tämänkaltainen toiminta ja vihapuhe ei kuulu Suomeen. Tällä hetkellä hallituspuolue perussuomalaisissa on käynnissä samanlainen äärioikeistolaisuuden normalisointi. Jos hallitus haluaa näyttää, että he vakavissaan vastustavat äärioikeistolaisuutta ilmiönä, heidän on vaadittava, että perussuomalaisista erotetaan monikulttuurisuutta vastustavat ja äärioikeistolaisuutta ajavat kansanedustajat, vaatii Keski-Suomen vasemmistonuorten puheenjohtaja Henri Närhi.

Keski-Suomen vasemmistonuoret kehottaa näyttämään julkisesti, ettei äärioikeistolaisuutta hyväksytä Suomessa.

Lauantaina 1.8. natsistinen Suomen Vastarintaliike -järjestön mielenilmaisuna alkanut marssi päätyi kolmen ihmisen pahoinpitelyyn Jyväskylän keskustassa. Tapauksesta tekee vasemmistonuorten mielestä hälyttävän se, että pahoinpitely tapahtui kirkkaassa päivänvalossa ja poliisin silmien alla.

ILMOITUS

”Näennäinen irtisanoutuminen ei riitä”

Itä-Turun Vasemmistoliitto tuomitsee jyrkästi natsimielisen Kansallisen Vastarintaliikkeen Jyväskylässä tekemän väkivaltaiskun sekä kaiken kansallissosialistista, rasistista ja äärioikeistolaista liikettä tukevan politiikan.

Itä-Turun Vasemmistoliiton mukaan on äärimmäisen huolestuttavaa, että äärioikeistolainen liikehdintä on saanut viime vuosina yhä näkyvämmin jalansijaa suomalaisessa yhteiskunnassa, luonut pelkoa ja johtanut jopa suoriin poliittisiin väkivaltaiskuihin.

– Viimeistään nyt jokaisen puolueen johdon on tehtävä yksiselitteisen selväksi, ettei kasvualustaa ja toimintatilaa tällaisille elämän ja ihmisarvon vastaisille ideologioille ja poliittiselle toiminnalle anneta enää yhdessäkään puolueessa, saati hallituksessa. Pelkkä näennäinen irtisanoutuminen rasismista ei enää riitä, Itä-Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Elina Sandelin korostaa.

Itä-Turun Vasemmistoliiton mukaan taloudellinen ja sosiaalinen eriarvoistuminen luo olosuhteet, jossa fasismi, rasismi ja äärioikeistolaiset liikkeet saavat helpon kasvualustan. Epävarmoina taloudellisina aikoina on helppo lietsoa ihmisryhmien välille vihaa ja katkeruutta.

– Yhteiskuntarauhan vaaliminen vaatii politiikkaa, jossa eriarvoisuuteen puututaan, ihmisten perusoikeudet turvataan ja syrjiviin rakenteisiin kiinnitetään systemaattisesti huomiota, Sandelin sanoo.

Itä-Turun Vasemmistoliitto antaa tukensa puoluepoliittisesti sitoutumattomalle Meillä on unelma -mielenosoitukselle ja kannustaa kaikkia turkulaisia osallistumaan rasisminvastaiseen rauhanomaiseen mielenosoitukseen Turun kauppatorilla lauantaina 8.8.2015.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!