Lehtikuva/

Uusnatsit pahoinpitelevät järjestäytyneessä hyökkäyksessä kolme ihmistä Jyväskylässä. Yksi uhreista on sama kuin Jyväskylän kirjastopuukotuksessa tammikuussa 2013. Poliittinen väkivalta on tullut Suomeen.

Mitä tekee valtiojohto?

Pääministeri Juha Sipilä moittii miedosti, kokoomuksen johto vaikenee ja ulkoministeri Timo Soini ulkoistaa taas kerran kaiken itsestään hevosista kirjoitellessaan.

Kokoomuslainen sisäministeri Petteri Orpo puhuu ääriliikkeiden valvonnan lisäämisestä monikossa, vaikka väkivaltaan syyllistyy toistuvasti vain uusnatsien Suomen Vastarintaliike.

Poliittisesti tässäkin tapauksessa katseet kääntyvät perussuomalaisiin. ”En hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Pidän ihmiselämää Pyhänä. Kohdusta hautaan. Väkivaltaa pitää vastustaa aina ja joka tilanteessa. Oikealta, vasemmalta , keskeltä, ylhäältä tai alhaalta tulevaa”, Timo Soini kirjoitti sunnuntaina.

Soinin henkilökohtainen mielipide on toisarvoinen niin kauan kuin hän sallii puolueensa toimijoiden veljeillä väkivaltaan syyllistyvien uusnatsien kanssa.

Ensi viikonloppuna perussuomalaisten puoluekokouksessa ollaan vedenjakajalla. Jos puolue ei irtisanoudu myös toiminnan tasolla väkivaltaisista liikkeistä, on Juha Sipilällä johtopäätösten aika. Hallituksessa ei voi olla puoluetta, jonka kansanedustajia veljeilee uusnatsien kanssa ja muissa keskeisissä tehtävissä tämän veljeilyn ymmärtäjiä.

kai.hirvasnoro@kansanuutiset.fi

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!