Eero Kinare

Vasemmiston paikallisten osastojen perinteinen Rantailta-tapahtuma Kalajoella viime lauantaina laajeni jo ennakolta moneen suuntaan. Sen yhteyteen sovittiin pari muutakin tapahtumaa.

Rantailta oli jälleen menestys. Alustuksen piti kansanedustaja Katja Hänninen Raahesta. Siitä syntyi erittäin vilkas ja pitkä keskustelu. Tupa oli täynnä väkeä. Osa oli tullut aika kaukaakin, jopa Kauhajoelta, Kurikasta ja Vaasasta asti.

Muutakin ohjelmaa perinteisesti aina on, tällä kertaa hanuristeja, laulua, lausuntaa ja tietenkin kahvia ja makkaraa. Kaikki ovat olleet aina tilaisuuteen tyytyväisiä ja niin olivat nytkin.

Pohjanmaan piirien piirihallitusten yhteiseen tapaamiseen osallistui 12 edustajaa. Neuvonpidon painopiste oli tulevan puoluekokouksen asioissa.

Aivan ensiksi mentiin kuitenkin vierailulle himankalaiselle tarhaajaliiton varapuheenjohtajan turkistarhalle. Tunnin visiitiksi suunniteltu tutustuminen kesti lähes kaksi, kun keskusteluista tuli niin pitkiä ja mielenkiintoisia. Molemmin puolin oltiin erittäin tyytyväisiä antiin, sillä tietämättömyys ja kyräily omissa poteroissa on iso este toisen ihmisen ja elinkeinonkin ymmärtämiseen. Kun jokaisella meistä maailmankuva tahtoo olla jotenkin rajoittunut joissain asioissa, sillä kun ei ole tietoa niin on luuloja ja herkästi myös epäluuloja. Oikea tieto ja tutustuminen siinä auttaa ja niin myös Pohjanmaan piirien yhteistä kanssakäymistä pyritään jatkossa tiivistämään.

Kommentit