Jarmo Lintunen

– Uskomatonta ettei Soinilta löydy selkärankaa irtisanoutua oman puolueensa rasistien oksennuksista, vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modig ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kommenttia, jonka hän antoi maanantaina Ilta-Sanomille puolueensa kansanedustajan Olli Immosen kansallismielisen kannanotosta.

Immosen herättämä keskustelu jatkuu muutenkin vireänä. Maanantaina vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä siihen ottivat helsinkiläisen Modigin lisäksi osaa varkautelainen Matti Semi ja savukoskelainen Markus Mustajärvi.

Modig arvioi, että Soinille lienevät Immosen saamat äänet on tärkeämpiä kuin jakamaton ihmisarvo ja sen puolustaminen.

– Toivottavasti mahdollisimman moni tulee huomenna antamaan tukensa avoimelle ja monikulttuuriselle Suomelle! Modig toivoo ja viittaa tänään tiistaina järjestettävään mielenosoitukseen.

Suomalaisetkin vieras kulttuuri

Matti Semi pitää perussuomalaisten käyttäytymistä kummallisena.

ILMOITUS

– Heiltä on todella unohtunut, että noin miljoona suomalaista on1900-luvulla lähtenyt työn- ja paremman tulevaisuuden perässä ympäri maailmaa, hän muistuttaa.

– Tai ajatelkaa, kuinka moni suomalainen yritys, tällä hetkellä, ja sen työntekijät ovat työssä ympäri maailmaa. Eivätkö ne edusta vierasta kulttuuria siellä, mihin ne ovat menneet?

– Onko perussuomalaiset sitä mieltä, että maailmalla vain suomalaisia pitää suvaita, eikä ketään muita? Missä on heidän suvaitsevaisuus?

Puolueen kanta selviää

Markus Mustajärvi pitää Yleltä hyvänä oivalluksena keskustelua, jossa kolme perussuomalaista kansanedustajaa keskusteli heille kiusallisesta asiasta. Hän tarkoittaa A-studion keskustelua maanantai-iltana.

– Siitä voi peilata, mikä on puolueen kanta. Sitähän tässä on kaivattu, Mustajärvi sanoo facebookissa.

Keskustelussa hän toteaa epäilevänsä, että Immosen ulostulossa on kyse laskelmoidusta toiminnasta, jonka tarkoitus on vahvista perussuomalaisten asemaa.

Hän toteaa sen sopivan myös siihen, että keskustelu perussuomalaisten takinkäännöstä Kreikan suhteen jää katveeseen.

Mustajärvi toteaa myös, ettei hyväksy koskaan kiihottamista toisia ihmisiä vastaan. Hän huomauttaa, että kiihotus tapahtuu useimmiten köyhää köyhää vastaan.