Lehtikuva/Vesa Moilanen

Immosen puheiden ryvettämiltä perussuomalaisilta vaaditaan rajanvetoa ja toimintaa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on tehnyt selväksi, ettei tue ihmisten yhdenvertaisuutta, joka on Suomen perustuslaissa taattu, kirjoittaa viisi poliittista nuorisojärjestöä yhteisessä kannanotossaan.

”On hyvin huolestuttavaa, että kansanedustaja kehottaa avoimesti rikkomaan perustuslakia ja monikulttuuristen ihmisten perusoikeuksia väkivallan keinoin.”

Nuorisojärjestöt vaativat perussuomalaisten puheenjohtajalta Timo Soinilta ”pakoilun sijaan selkeää vastausta siihen, hyväksyykö puolue Immosen ulostulon kaltaisia rasistisia ja väkivaltaan yllyttäviä kannanottoja jatkossakin”.

”Vaadimme perussuomalaisilta selkeitä toimia, joilla he osoittavat, etteivät hyväksy vihanlietsontaa. Lisäksi edellytämme perussuomalaisten eduskuntaryhmän ottavan asian vakavasti ja määrittelevän tarpeelliset sanktiot Immoselle vihapuheistaan”, järjestöt kirjoittavat.

Kannanotossa ovat mukana Keskustanuoret, Vasemmistonuoret, Svensk Ungdom, Demarinuoret ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO.