Lehtikuva/Roni Rekomaa

Kansanedustaja Li Anderssonin mukaan Olli Immosta koskevassa kohussa törmää jälleen väitteisiin, joiden mukaan vasemmisto puhuu vain maahanmuuttajista ja muista vähemmistöistä työttömyyden ja muiden yhteiskunnallisten ongelmien sijaan.

Hän kirjoitti maanantaina iltapäivällä Facebookissa haluavansa tehdä selväksi, että ”Suomessa on olemassa yksi puolue, joka 2000-luvun puolesta välistä lähtien tietoisesti ja aktiivisesti on pyrkinyt nostamaan maahanmuuttajat poliittisen agendan kärkeen. Tämän puolueen kaikissa vaalikampanjoissa ja ohjelmissa on keskitytty maahanmuuttajiin ja muihin vähemmistöihin. Maahanmuutto on pyritty kytkemään ties minkä poliittisen kysymyksen yhteyteen ja on väitetty, että asiasta ei saa keskustella avoimesti”.

Anderssonin mukaan ”tämä puolue on hyvin keskeinen syyllinen siihen, että Suomen poliittisessa keskustelussa viime vuosien aikana on keskitytty näinkin voimakkaasti niihin noin tuhanteen ihmiseen, jotka pakolaisina tulevat Suomeen sotaa ja vainoa pakoon, sekä niihin vuodesta riippuen noin tuhannesta neljästä tuhanteen ihmiseen, jotka vuositasolla saavat Suomesta turvapaikan vainon takia. Tälle puolueelle tämä pieni ihmisryhmä muodostaa suuremman yhteiskunnallisen ongelman, kuin niiden 250 000 suomalaisen asema, jotka elävät pelkän perusturvan varassa, tai Suomen 369 000 työttömän työnhakijan tilanne”.

Puolue on perussuomalaiset.