Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen toiminta inspiroi järjestämään mielenosoituksen rasismia ja vihaa vastaan.

Helsingin Kansalaistorilla järjestetään tiistaina klo 17-20 mielenosoitus ihmisarvon puolesta rasismia ja vihaa vastaan. Mielenosoittajat haluavat viestittää, että toisin kuin perussuomalaisten Olli Immonen kirjoitti Facebookissa viikonloppuna, monikulttuurisuus ei ole painajainen.

”Painajaisen sijaan meillä on unelma kaikille avoimesta Suomesta. Suomesta, joka ei sulje ketään pois”, mielenosoituskutsussa kirjoitetaan.

Unelma-teema voi viitata myös Ruskeat tytöt -blogin lauantaina julkaistuun kirjoitukseen, jota on jaettu Facebookissa yli 18 000 kertaa.

”Painajainen on sitä, että äärioikeistolaisuus nousee, fasismi nousee, kansallismielisyys nousee, nousee suoraan hallitukseen, vaikka seitsemänkymmentä vuotta sitten meille luvattiin toisin. Painajainen on se, että minua ei pidetä suomalaisena, vaikka olen tavallinen, hyvä ihminen, ja minulta suomalaisuuden saavat anastaa ihmiset, jotka haluavat tappaa minut”, kirjoittaa blogia pitävä Koko ja viittaa Immosen puheisiin.

Mielenosoituksessa puhuvat kansanedustajat Erkki Tuomioja (SDP) ja Ozan Yanar (vihreät), kolumnisti Maryan Abdulkarim sekä joukko muita suomalaisia poliitikkoja, urheilijoita ja vaikuttajia. Musiikista vastaavat muun muassa Anssi Kela ja Maija Vilkkumaa.

Tapahtumaan