Malmilainen pizzaravintola järjestää uusnatsikeikan, jonka PRKL Club perui julkisen kritiikin vuoksi.

Aikaisemmin viikolla helsinkiläinen hevibaari PRKL Club perui kolmen äärioikeistolaisbändin keikan julkisuuden vuoksi. Alun perin keikoista kirjoitti antifasistinen Varis-verkosto. Perjantaina verkosto tiedotti, että peruttu Vapaudenristin, Goatmoonin ja Deathkeyn keikka on siirretty Malmilla sijaitsevaan pizzeria Alemiin.

Ravintolasta vahvistetaan puhelimitse, että keikka järjestetään. Ravintolapäällikkö Ilyas kertoo harkinneensa keikan peruuttamista lehdistön yhteydenottojen vuoksi. Keikka kuitenkin järjestetään, koska se tuo rahaa.

– Tämä on ihan laillinen asia, Ilyas perustelee. Hän haluaa esiintyä pelkällä etunimellään.

– Tämä on bisnestä. On pakko kerätä rahaa, jotta voi maksaa laskut. On ollut huono kesä.

Ilyas kertoo, että bändeistä Goatmoon on esiintynyt ravintolassa aikaisemminkin. Keikalla oli 65-70 ihmistä ja se sujui hänen mukaansa ongelmitta. Tällä kertaa kyse on Ilyasin mukaan yhden bändiläisen synttäreistä.

ILMOITUS

Ilyas sanoo tietävänsä ravintolassa esiintyvien bändien ”ajatuksista”, mutta vetoaa siihen, että bändien keikoilla ei ole ilmennyt ongelmia.

– Liikaa puhutaan yhdestä pienestä asiasta. Tämä on mielestäni tosi pieni asia.

Natsi-ideologiaa ja valkoista ylivaltaa

Varis-verkoston tiedotteen mukaan konsertin bändejä ei yhdistä musiikkityyli vaan toiminta valkoisen ylivallan liikkeessä ja natsi-ideologia. Verkosto kirjoittaa, että kyseisissä musiikkipiireissä on jo pitkään flirttailtu natsikuvaston kanssa ja kuitattu se provokaatioksi ja sananvapaudeksi.

Artisteista Vapaudenristi soittaa rotusodasta kertovaa äärioikeistorockia ja on yhteyksissä kansallissosialistiseen Suomen vastarintaliikkeeseen, verkosto kertoo.

Goatmoon on puolestaan kansallissosialistinen black metal -yhtye, ja Deathkey on yhdysvaltalaisbändi, jonka sanoitukset kertovat juutalaisten päiden irti leikkaamisesta sekä valkoisten ylivallasta.

Bändit peruvat PRKL Clubin keikkoja

Perjantaihin mennessä ainakin kaksi bändiä oli peruuttanut esiintymisensä Kaisaniemen PRKL Clubilla paikan äärioikeistotapahtumien vuoksi. Rotten Sound ilmoitti Facebook-sivullaan peruvansa keikkansa baarissa. Saman ilmoituksen teki jo aiemmin hc-punkbändi FUCK-USHIMA.

PRKL Clubilla järjestetään edelleen lokakuussa keikkatapahtuma, jota mainostetaan Ku Klux Klaanin tunnuksilla.

klo 14.34. Korjattu: haastateltava on ravintolapäällikkö, ei omistaja.
klo 15.36. Korjattu: FUCK-USHIMA teki ilmoituksen aiemmin kuin Rotten Sound, ei pian sen jälkeen.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!