Kainuun Vasemmisto vaatii hallitusta myöntämään välittömästi ELY-keskuksille lisärahaa pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen.

Näin yhdistykset voisivat täyttää palkkatukirahojen loppumisen takia nyt tyhjänä olevat työpaikat.

Esimerkiksi Kainuussa oli kesäkuussa 1 570 pitkäaikaistyötöntä, joita uhkaa pudotus peruspäivärahalle ja toimeentulotukiluukulle valtion työllistämismäärärahojen loppuessa kesken vuotta.

Nykyinen hallitus vaatii työttömäksi jääviä ryhtymään yrittäjiksi, mutta samaan aikaan se on antanut uusien yrittäjien starttirahojenkin loppua ELY-keskuksista.

Vasemmisto muistuttaa, että palkkatukityöpaikoissa tehdään yhteiskunnalle välttämättömiä tehtäviä vanhusten kotona asumisen avustamisesta kierrätyskeskuksen pyörittämiseen, eivätkä ne ole mitään turhaa tuhlausta.

”On käsittämätöntä, että nykyinen hallitus vaatii työttömäksi jääviä ryhtymään yrittäjiksi, mutta samaan aikaan se on antanut uusien yrittäjien starttirahojenkin loppua ELY-keskuksista”, ihmeteltiin Kuhmossa kokoontuneen piirihallituksen kokouksessa.

Kainuun Vasemmiston mielestä nykyhallitukselle näyttää olevan tärkeämpää köyhien kreikkalaisten kiusaaminen kuin oman maan asioiden hoitaminen.

”Oikeistohallitus hamuaa suurempia asehankintoja kuin on Suomen koko nykyinen valtionvelka, mutta samalla aiotaan leikata eläkeläisten asumistuet ja nostaa sairaiden lääkemaksuja. Suomalaisilla on edessä synkkä syksy kun hallitus aloittaa oikeistolaiset leikkaustoimensa”, Kainuun vasemmisto huomauttaa.

Kommentit