Esko Seppänen kirjoittaa suomalaisen median tilanteesta otsikolla ”Media markkinavoimien armoilla” (Viikkolehti 12.7.). Seppänen viittaa tekstissään myös monopoliasemassa olevaan Digitaan sekä sen omistuspohjaan.

Digita ei ole monopoliasemassa television jakelumarkkinoilla. Kilpailu markkinoilla on lisääntynyt huomattavasti uusien, myös kansainvälisten, toimijoiden ja jakelutapojen markkinoilletulon myötä. Kuluttajat katsovat enenevästi videosisältöä kannettavilla päätelaitteilla nopeiden laajakaista- ja matkapuhelinverkkojen kautta.

Muutokset kulutustottumuksissa, myös harvaanasutuilla seuduilla, vaikuttavat markkinoiden kehitykseen myös jatkossa. Televisiota katsellaan antenniverkon lisäksi satelliitti-, kaapeli-, laajakaista- ja mobiiliverkkojen kautta, ja investoinnit eri verkkoihin lisäävät kilpailua entisestään. Myös antenni-tv-verkossa on suoraa kilpailua.

Digitan omistaa eurooppalainen infrastruktuurirahasto First State Investments FSI. Rahastossa sijoittajina ovat institutionaaliset sijoittajat, pääasiassa eläkevakuutusyhtiöt. Mukana on myös suomalaisia eläkevakuutusyhtiöitä.

Digita huolehtii koko maan kattavalla antenniverkollaan siitä, että kuva näkyy, ääni kuuluu ja tieto kulkee yhtäläisesti kaikille suomalaisille koko Suomeen.