Turun Vasemmistoliitto moittii pääministeri Juha Sipilän hallituksen toimintaa ristiriitaiseksi. Hallitusohjelma sisältää rajuja leikkauksia varhaiskasvatukseen: subjektiivista päivähoito-oikeutta ollaan rajaamassa, yli kolmivuotiaiden ryhmiä ollaan kasvattamassa 24 lapsen maksimimäärään, ja esikoulun korvaamiseksi on esitetty vapaamuotoista kerhotoimintaa. Mutta:

– Samalla, kun Sipilä hokee, ettei tuleville sukupolville saa jättää velkaa, näyttää hän leikkaustoimenpiteillään minkä verran lasten ja nuorten hyvinvointi todellisuudessa häntä kiinnostaa, Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Anna Mäkipää sanoo.

– Ylisuuret ryhmäkoot, henkilökunnan riittämättömyys virikkeelliseen tai edes turvalliseen päivähoitotoimintaan ja esiopetuksen vesittäminen tulevat näkymään suoraan tulevaisuuden syrjäytymistilastoissa, Mäkipää toteaa.

Tiistaina 10. kesäkuuta yli tuhat turkulaista vastusti varhaiskasvatuksen leikkauksia Vain Kaksi Kättä -mielenosoituksessa. Turun Vasemmisto haluaa muistuttaa kaupungin päättäjiä siitä, ettei hallitusohjelma velvoita kuntia vaan kyse on palveluiden minimitasosta. Turku voi siis säilyttää nykyiset ryhmäkoot ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden.

– Nyt on kaupunkimme aika osoittaa, että turkulaiset lapsiperheet ovat edelleen tärkeitä, Mäkipää sanoo.

Kommentit