Pohjanmaan Vasemmisto listasi työnantajien miljardituet.

Pohjanmaan Vasemmiston piirihallituksen mielestä hallitus voi leikkauksillaan tahtomattaan pysäyttää orastavan talouskehityksen ainakin ensi vuonna kokonaan. Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen hallituksen leikkauslistan kärjessä ovat kaikki eläkeläisille, lapsille, nuorille ja työttömille maksetut tuet, avustukset ja indeksit. Lisäksi kuntiin kohdistuu kahden miljardin lisäleikkaus.

Pohjanmaan Vasemmisto kehottaa hallitusta tarkastelemaan talouden tervehdyttämistä myös mahdollisuutena hankkia lisätuloja. Työnantajien Kela-maksusta vapauttaminen, varallisuusveron poisto ja viime hallituksen yhteisöveron lasku alle pohjoismaisen tason, ovat antaneet miljardien tuen työnantajille.

Piirihallitus toteaa kannanotossaan, että annetuista tuista huolimatta työllisyys ei ole parantunut, eivätkä investoinnit käynnistyneet.

”Annetut rahat ovat valuneet omistajien taskuihin. Lisärahan syytäminen yrityksille on ollut tuloksetonta. Hallitus aikoo kuitenkin jatkaa tätä yhteisten varojen tuhlausta.”

Piirihallitus vaatii hallitusta aloittamaan toimet, joilla kotimaista kysyntää voidaan parantaa, luoda työtä ja toimeentuloa nopeilla toimilla. Pienituloisille annetut avustukset kaikki kaikki kulutukseen, siksi tulojen parantaminen pieni ja keskituloisille on paras lääke kysynnän elvyttämiseksi. Valtion investoinnit, nolla- ja miinuskorkoisella rahalla, ovat järkeviä työllisyyttä ja työllistämismahdollisuuksia lisääviä toimia.

”Investointikohteita tässä maassa riittää perustienverkostossa, homekouluissa, vanhusten kotihoitomahdollisuuksien parantamisessa.”

Kommentit