Vasemmistonuoret

Liittokokous valitsi varapuheenjohtajiksi Taija Roihan ja Sophia Lepän. Vasemmistonuoret vastusti koulutusleikkauksia ja halusi humaanimpaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Vasemmistonuoret valitsi liittokokouksessa uudeksi puheenjohtajakseen utsjokelaisen Anni Ahlakorven.

Ahlakorpi on 28-vuotias saamelaisen kulttuurin opiskelija. Hän on aiemmin toiminut Vasemmistonuorten toisena varapuheenjohtajana. Ahlakorpi on varavaltuutettu Utsjoen kunnanvaltuustossa.

Ennen Ahlakorpea Vasemmistonuorten puheenjohtajana toimi Li Andersson.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi äänestettiin 25-vuotias jyväskyläläinen kulttuuripolitiikan tutkija Taija Roiha. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin 23-vuotias helsinkiläinen matematiikan opiskelija Sophia Leppä.

Valinnat tehtiin viikonloppuna Rovaniemellä.

Ahlakorven, Roihan ja Lepän lisäksi Vasemmistonuorten hallituksen valittiin Valtteri Törrönen(Etelä-Suomi)Henri Turkia(Etelä-Suomi)Hanna-Marilla Zidan(Etelä-Suomi)Saana Lind(Häme)Joonas Riikonen (Häme)Antti-Veikko Labbas(Itä-Suomi)Mia Miettinen(Itä-Suomi)Saska Heino (Varsinais-Suomi)Katriina Rouvinen (Varsinais-Suomi)Matias Heikola(Keski-Suomi)Janni Salmela (Lappi)Oskar Olaussen (Pohjois-Pohjanmaa) ja Jasmin Kopra(Satakunta).

ILMOITUS

Luvassa feministinen kampanja

Liittokokouksessa hyväksyttiin Vasemmistonuorten uusi poliittinen ohjelma ja strategia.

Ahlakorven mukaan uusi poliittinen ohjelma antaa Vasemmistonuorille erinomaisia välineitä kirkastaa ja teroittaa vasemmistolaisen liikkeen tavoitteita päivänpolitiikassa ja kamppailussa tasa-arvoisen ja oikeudenmukaisen yhteiskunnan puolesta.

Liittokokouksessa päätettiin feministisen kampanjan toteuttamisesta. Lisäksi keskusteltiin muun muassa rasismista ja kansainvälisestä solidaarisuudesta.

Vasemmistonuoret teki kolme kannanottoa. Vasemmistonuoret vastustaa koulutusleikkauksia, peräänkuuluttaa humaanimpaa maahanmuuttopolitiikkaa ja osoittaa solidaarisuutta Edinburghin yliopiston valtaukselle.

Joukko opiskelijoita sekä luonnonsuojelijoita valtasi skotlantilaisen Edinburghin yliopiston talouden yksikön toissa viikolla. Valtaajat vastustivat yliopiston päätöstä olla luopumatta yhdeksän miljoonan punnan fossiilisten polttoaineiden sijoituksistaan.

Valtaus lopetettiin lauantaina. Valtaus kesti kymmenen päivää.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!