Lauri Hannus

Kassasta saa rahaa 20 000 jäsentä. Määrä on tuplaantunut vuodesta 2009. Kyselyssä PAMin jäsenet arvioivat talouden kehittyvän myönteisesti. Mittarit eivät tue arviota.

Palvelualojen työttömyyskassa on tehnyt kaikkien aikojen ennätyksensä. Tällä hetkellä kuukausittain noin 20 000 jäsentä saa kassasta rahaa.

Määrä on kaksinkertaistunut muutamassa vuodessa. Vuonna 2009 työttömyyskassasta sai rahaa kuukausittain noin 10 000 ihmistä.

Työttömien määrä lisääntyy koko ajan.

– Työttömyyskassan ansiopäivärahojen saajien määrä on kasvanut hitaasti koko alkuvuoden, kertoo Palvelualojen ammattiliiton (PAM) ekonomisti Aino Kalmbach.

Työttömien määrä johtuu yritysten huonosta tilanteesta.

ILMOITUS

– Paljon on yrityksiä, jotka ovat kierteessä, ja menevät yt:istä yt:ihin, toteaa PAMin 2. varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen.

PAMin jäsenet optimistisia

Samaan aikaan PAMin jäsenet näkevät taloudessa myönteisiä merkkejä. Asia selviää PAMin keskiviikkona julkaisemasta tammi-maaliskuun kyselystä.

Tulos on mielenkiintoinen, koska Julkusen mukaan mikään mittari ei osoita talouden tilanteen parantuneen. Hän on silti iloinen, että jäsenet ovat nykyisessä tilanteessa myönteisellä mielellä.

Julkunen arvelee jäsenten positiivisuuden tulevan yrityksistä, joissa nähdään tilanteen parantuneen. Hän arvelee yritysten optimismin siirtyneen osaan työntekijöistä.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa. Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen. Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!