Uudenmaan vasemmistoliiton mielestä vasemmistoliiton paikka on oppositiossa kehittämässä vaihtoehtoa tulevan hallituksen todennäköisesti ajamalle karulle leikkauspolitiikalle.

”Koko työväenliike oppositioon”, kirjoittaa Uudenmaan vasemmistoliitto tiedotteessaan 27. huhtikuuta puntaroituaan työväenpuolueiden tappiota.

Sen mukaan vaalitulos näyttää ohjaavan Suomen ilmapiiriä oikeistolaisempaan ja konservatiivisempaan suuntaan, jolloin vasemmistolainen oikeudenmukaisuutta ja tasavertaisuutta ajavaa politiikkaa joudutaan puolustamaan oppositiosta käsin”, lauantaina Nurmijärven Perttulan kansantalolla kokoontunut Uudenmaan vasemmistoliiton kevätpiirikokous katsoo.

– Vaalitulos näyttäisi vievän porvarihallituksen suuntaan. Se tarkoittaa kylmää kyytiä hyvinvointivaltiolle ja yhteiskunnan vähäosaisimmille. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on julistanut, että julkiselta sektorilta pitää vähentää roimasti työntekijöitä, Uudenmaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja Armi Lindell muistuttaa.

– Parasta tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa olisikin se, että koko vasemmisto siirtyisi oppositioon esittämään kokonaisvaltaista vaihtoehtoa Sipilän hallituksen politiikalle ammattiyhdistysliikkeen ja kansalaisjärjestöjen tuella.

Kommentit