Lehtikuva/Trond H. Trosdahl

Syy on Magneettimedia-lehden ja sen omistajan suvaitsemattomuus ja rasistiset mielipiteet.

Finlayson lopettaa kaiken yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa. Finlayson on suuttunut Kärkkäiseen tämän kustantamien Magneettimedian juttujen takia.

– Tämä julkaisu levittää vastenmielistä ja ahdasmielistä propagandaa, jyrähtää Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

Finlayson myy muun muassa sisustus- ja kodintekstiilejä. Kurttilan mukaan päätös ei ollut helppo taloudellisesti.

– Yhteistyö Kärkkäinen Oy:n kanssa on ollut hyvää ja olemme pahoillamme joutuessamme irtisanomaan sen. Emme halua tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, joiden arvot poikkeavat näin radikaalisti omistamme.

Magneettimedian viimeisin numero julkaistiin viime viikonloppuna. Lehdessä on paljon juutalaisvastaista kirjoittelua.

ILMOITUS

Oikeudessa tuomioita
Magneettimedialle

Kärkkäinen-tavarataloketjun omistaja on Juha Kärkkäinen. Magneettimedian uusimman numeron on julkaissut Pohjoinen perinne ry.

Yhdistyksen mukaan Kärkkäinen ei enää kustanna lehteä, mutta on kuitenkin ollut mukana uusimman julkaisun teossa.

Magneettimediasta tehtiin tällä viikolla jälleen rikosilmoitus Oulun poliisille. Rikosnimike on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Magneettimedia on tuomittu aiemmin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa. Tavarataloyhtiö J. Kärkkäinen Oy:lle tuomittiin 45 000 euron yhteisösakko. Pääomistaja Juha Kärkkäinen sai samalla 90 päiväsakkoa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kärkkäinen on hakenut valistuslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Kärkkäinen omistaa neljä tavarataloa ja pyörittää verkkokauppaa.

Finlayson on enemmän
Tom of Finland

Finlayson haluaa viestittää erilaista yrityskuvaa kuin Magneettimedia. Viime vuoden marraskuussa Finlayson toi markkinoille Tom of Finland -malliston.

– Uskon, että saimme paljon hyvää aikaan Tom of Finland -lanseerauksellamme. Se on omalta osaltaan auttanut suomalaisia keskustelemaan avoimesti seksuaalisesta vapaudesta. Olemme olleet tyytyväisiä siihen, että tämän päivän Suomi on avoin ja suvaitsevainen yhteiskunta, Kurttila kertoo.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!