New York Times kertoi maaliskuun alussa, että Yhdysvalloissa on isojen yritysten johdossa enemmän John-nimisiä miehiä kuin naisia. Naisasialiitto Unioni jäi miettimään, mikä on miesten nimien ja kaikkien naisten suhde Suomen pörssiyhtiöiden johdossa.

Unioni kävi läpi suomalaiset pörssiyhtiöt ja huomasi, että niiden johdossa on enemmän juhoja, heikkejä, matteja, pekkoja, jareja, kareja, mikoja, timoja, artoja, jukkia ja vesoja kuin naisia. Juha-niminen mies johtaa 6,8 prosenttia pörssiyhtiöistä, kun taas naiset johtavat vain 1,7 prosenttia firmoista.

Suomessa on 118 pörssiyritystä. Tällä hetkellä niistä yhtä johtaa nainen. Kun Marimekon uusi toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko aloittaa 9. huhtikuuta, naisten lukumäärä nousee kahteen.

Unioni huomauttaa, että ennen kuin Alahuhta-Kasko aloittaa, Suomessa on pörssiyritysten johdossa enemmän miehiä, joilla on sama etu- ja sukunimi, kuin naisia.

Kuvatekstiä on oikaistu 20.5.2015 klo 11.40: Kuvatekstin aiemmassa versiossa oli vahingossa muuttunut yksi sana ja näin naisten pieni määrä miesten määrän vähyydeksi.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!