Idea Itä-Suomesta: talouskriisi ja ympäristökriisi seis punavihreällä elvytyspolitiikalla.

Itä-Suomen Vasemmistonuorten mukaan oikeistojohtoiset hallitukset ovat jo kahdeksan vuoden ajan yrittäneet ottaa niskalenkkiä markkinataloudesta väärin keinoin.

– Hallitukset ovat velkaannuttaneet valtiontaloutta kattaakseen hyvätuloisten veronalennuksia ja keventääkseen elinkeinoelämän yhteiskunnallisia velvoitteita. Tätä on tehty elvytyksen nimissä. Tavallisilta kansalaisilta puolestaan on vaadittu talouskuria. Harjoitettu talouspolitiikka ei ole johtanut talouden elpymiseen, vaan on ollut kiihdytystä alamäkeen, toteaa Itä-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Toni Mäkinen.

Mäkinen vaatii tilalle elvyttävää talouspolitiikkaa, jolla turvataan kansalaisten hyvinvointi sekä palkansaajien ostovoima.

– On aika tehdä politiikkaa miljoonille, ei miljonääreille.

Sama lääke kahteen kriisiin

Vasemmistoliiton joensuulaisella kansanedustajaehdokkaalla Antti Saarelaisella on ratkaisu Suomea, Eurooppaa ja koko maailmaa ravisteleviin kriiseihin.

ILMOITUS

– Maailmassa on meneillään kaksi tuhoisaa kriisiä: talouskriisi ja ympäristökriisi. Voimme pysäyttää ne samalla lääkkeellä, eli punavihreällä elvytyspolitiikalla. Nyt jos koskaan on aika investoida infrastruktuurin, kuten homeisten julkisten rakennusten sekä auto- ja rautateiden korjaamiseen, kuten myös uusiutuvan energian tuotantoon. Emme voi vain istua aloillamme ja odottaa onnellista loppua, paaluttaa kansanedustajaehdokas Antti Saarelainen.

Stubbin pannukakku

Itä-Suomen Vasemmistonuorten mielestä Stubbin hallituksen politiikka on täydellinen pannukakku.

– Stubbin hallitus on täysin toimintakyvytön, mikä ei kyllä tule yllätyksenä pääministerin konsensusta ja kansaa halveksivan linjan vuoksi. Hallitus ei ole kyennyt viemään maaliin edes sellaisia hallitusohjelmassa sovittuja asioita kuin sote-uudistus ja alkuperäiskansojen oikeuksia koskevan ILO 169 -sopimuksen ratifioiminen.

– Toimintakyvyttömyydessä on kuitenkin myös positiivisia puolia, kuten toisen korkeakoulututkinnon opintotuen rajaushankkeen sekä toisen asteen koulutusleikkausten kaatuminen nykyisen eduskunnan viimeisessä täysistunnossa viime lauantaina, muistuttaa Mäkinen.

2000-luvun kansanrintama

Kansanedustajaehdokas Saarelainen rakentaisi Suomen seuraavan hallituksen 2000-luvun kansanrintaman varaan.

– Suomalainen ylpeys, vahva hyvinvointivaltio, rakennettiin aikoinaan kansanrintamayhteistyön eli Keskustan, SDP:n ja SKDL:n voimin. Suomi tarvitsee vahvan ja toimintakykyisen hallituksen, joka on valmis jälleenrakentamaan hyvinvointivaltion. Nykyisistä eduskuntapuoleista kansanrintamayhteistyöhön soveltuisivat parhaiten keskusta, SDP, vasemmistoliitto ja vihreät.

– Talouskurin ja keskittämisen sijaan tarvitsemme punavihreää elvytystä sekä aluepolitiikkaa, jolla turvaamme julkiset sekä yksityiset palvelut ja työpaikat kaikille kansalaisille asuinkunnasta riippumatta, vaatii kansanedustajaehdokas Saarelainen.

Kommentit