Kainuun Vasemmisto odottaa kuukauden päästä käytäviltä eduskuntavaaleilta selvää suunnanmuutosta Suomen talouteen ja malttia Nato-intoiluun.

– Oikeistolaisesta kurjistuspolitiikasta, jossa maa näivetetään säästöillä, perusturva murenee ja työntekijöiden oikeuksia poljetaan, on tehtävä vaaleissa loppu. Tilalle tarvitaan talouden elvytystoimilla nousuun kääntävä kansanrintamahallitus, piirihallitus totesi.

Vasemmiston mielestä Suomi nousee lamasta vain työllä ja työttömät on saatava töihin.

– Kainuussa on järkeviä työkohteita, mutta nyt vain seistään tumput suorana vaikka edullista lainarahaa töiden käynnistämiseen on tarjolla, piirihallitus sanoo.

Järkevää turvallisuuspolitiikkaa

Suomen turvallisuuspolitiikkaan Kainuun Vasemmisto vaatii malttia Nato-kouhottamisen sijaan.

– Suomalaisten etu on lisääntyvä kauppa ja ystävälliset idänsuhteet, ei Nato-intoilu ja aseiden kalistelu. Kainuun oma historia kertoo, että kriisitilanteista kärsii aina eniten rajaseutu, piirihallitus korosti.

Kainuun Vasemmisto muistuttaa, että nimenomaan vasemmistolaiset ovat rakentaneet hyvinvointivaltiota vuosikymmenten ajan, eivätkä hyväksy sen purkamista.

– Vasemmistoliitto jatkaa sitä hyvää työtä, jota jo SKDL teki myös rauhan ja edistyksen puolesta, piirin kokouksessa todettiin.

Kommentit