All Over Press

Jos haluaa liikaa, on huora. Jos on lyhyt hame, ansaitsee joutua raiskatuksi. Jos ei anna, on pihtari.

Sunnuntaina vietetään kansainvälistä naistenpäivää, jolloin miehet ovat perinteisesti ostaneet naisille lahjoja.

– Minä rakastan pieniä lahjoja! Rakastan esimerkiksi, kun minulle naistenpäivän aamuna tuodaan sänkyyn tarjottimella palkkatasa-arvo ja kukistettu heteronormatiivisuus, kommentoi Rosalind Franklymydear.

Franklymydear on nimimerkki ja yksi Pihtarihuorat-blogin kolmestatoista kirjoittajasta. Helmikuussa perustettu suorasanaisten feministien blogi on kerännyt huomiota erityisesti Twitterissä. Blogissa pidetään karvapäiväkirjaa, ihaillaan rintoja, kerrotaan raiskauskokemus sekä puhutaan runkkaamisesta ja penisten suhteesta vaalimenestykseen.

Osa moniäänisen blogin kirjoittajista kommentoi naistenpäivän politiikkaa sähköpostitse nimimerkeillä.

– Olen aina pitänyt naistenpäivää huonona vitsinä. Kerran vuodessa puhutaan lämpimikseen tasa-arvosta ja mitään ei silti tapahdu. Hei rakas naiseni, tässä sulle kukka niin ehkä sulla ei enää ole niin paha mieli siitä, että et saa yhtä paljon palkkaa, sanoo Pilluminati.

ILMOITUS

Saatanan tosikko näkee naistenpäivässä puolensa: edes yhtenä päivänä naiset tiedostetaan.

– Muistan omista kasvukokemuksistani, että naistenpäivä pysäytti kysymään miksi vietetään naisten, mutta ei miesten päivää, ja se herätti tajuamaan tasa-arvo-ongelmia.

Carmen Emmanuelle huomauttaa, että naistenpäivä syntyi tasa-arvon päiväksi työväenliikkeen naisten keskuudessa. Nykyisin päivä hänen mukaansa vain korostaa sukupuolirooleja ja tiukkaa sukupuolijakoa.

Persoonia, ei perseitä

Franklymydear kertoo, että idea blogiin syntyi vuosien varrella saadusta ”ihailijapostista”.

– Joka toisessa epäiltiin mielipiteideni syyksi liian vähäistä munasatoa ja joka toisessa liian runsasta munasatoa. Riippumatta siitä, koskiko alkuperäinen keskustelu tasa-arvoa vai kvanttifysiikkaa.

”Runkkaa kortsun kanssa, poika!” Siinä yksi otsikko blogista, jossa huomautetaan, että kirjoittajat ovat persoonia, eivät perseitä. Moni on kuvaillut blogia räväkäksi.

– Kirjoitustyyli tulee luonnostaan: näin mä puhuisin, jos ei olisi tiukkoja yhteiskunnallisia normeja ja tapasäädöksiä. Tai puhun mä niistä huolimattakin. On älytöntä, että on jollain lailla radikaalia, kun naiset sanovat asiat suoraan. Tai käyttää sanoja kuten ”kikkeli”, ”pillu” ja ”tissit”. Aika perussanastoahan toi on, vastaa Sullemäen Anna.

Mistä blogin nimi tulee?

– Meistä jokainen tunnisti heti pihtarihuora-nimen. Aina annat väärään aikaan ja väärässä paikassa ja nimenomaan annat tai olet antamatta. Naisellahan ei muuta seksuaalisuutta ole kuin antaminen, Emmanuelle sanoo.

–Mies ei voi koskaan olla pihtari, ei huorakaan. Näiden tilalla ovat ”stressaantunut”, ”väsynyt” ja ÄIJJÄ, naisten mies, kova jätkä, joka pääsee jatkuvasti pukille. Vähemmästäkin tekee mieli alkaa pihtarihuoraamaan, lisää Manna Cunt.

Hei teurasporsas

Erityisen riemastuttavaa blogissa on sen kirjoittajien suhde seksuaalisuuteen.

– Mä kuvittelin seiskaluokan seksivalistustuntien jälkeen olevani maailman ainoa tyttö joka runkkaa. Ei sen pitäisi niin mennä. Mä toivon, että jokainen meistä voisi ilmaista seksuaalisuuttaan ilman painetta siitä, että tarvii esittää jotain muuta kuin mitä on, Pilluminati sanoo.

– Seksuaalisuudesta puhuttaessa häiritsee myös seksittömyyden paheksuminen, sanoo Saatanan Tosikko.

– Ketään ei pitäisi paheksua siitä että haluaa seksiä, kenen kanssa haluaa sitä harrastaa ja miten, mutta ei myöskään siitä, jos ei halua. Jostain syystä varsinkin naisten ja homojen seksuaalisuus tuntuu kuuluvan ihan kaikille.

Seksi ja seksuaalisuus on muka vapaata ja toivottavaa, mutta silti naista rangaistaan liki kaikesta seksiin liittyvästä, sanoo Sullemäen Anna.

– Jos haluaa liikaa, on huora. Jos on lyhyt hame, ansaitsee joutua raiskatuksi. Jos ei anna, on pihtari ja ansaitsee tulla petetyksi. Jos ei nauti seksistä, ei ole oikealla tavalla vapautunut moderni nainen.

Paljon puhutaan siitä, miten Suomessa naiset ovat ”jo melkein” yhtä tasa-arvoisia kuin miehet. Mikä mättää?

Franklymydear vastaa.

– Hei teuraaksi menevä porsas, sähän oot kuitenkin jo melkein vapaa! Että kyllä heti tehtäis just niin, että oisit vapaa kuin taivaan porsas, jos tajuaisit, että on sitä ongelmia muillakin ja vaatisit vähän vähemmän ärsyttävästi. Pitääkö tulla meidän kinkkukestit pilaamaan! Hyvän alaikäisiä porsaita kakkoseen vitsinkin juuri kerroin! Tympeää tollanen! Käytä sitä saparoas porsas!