Fastholman huvila Herttoniemessä muuttui valtaukseksi, jota valtaajat nimittävät Squat Mummolaksi.

Herttoniemessä Itä-Helsingissä on vallattu Fastholman huvila, jota valtaajat kutsuvat ”Squat Mummolaksi”.

”Mummolaan on suunniteltu monenlaista tulevaa ohjelmaa ja sitä voidaan käyttää eri tapahtumien järjestämiseen, jos tapahtumat sopivat yhteisesti sovittuihin periaatteisiin”, valtaajat kirjoittavat tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan huvilan pihalla kävi tiistaiaamuna kaupungin työntekijöitä ja poliiseja. Valtaajat pelkäävät häätöä ja pyytävät ihmisiä puolustamaan valtausta.

Kaupungin tilakeskuksen kehittämisinsinööri Erik Nieminen kertoo, että valtaajat on tarkoitus häätää.

– Korviini kantautui eilen, että siellä on joku kyltti, jossa joku allekirjoittamaton porukka ilmoittaa ottaneensa sen haltuun. Välitin tiedon tekniselle isännöitsijälle tarkoituksena, että hän käy tyhjentämässä rakennuksen ja levyttää sen.

ILMOITUS

– Tietääkseni meidän suuntaan ei ole oltu missään yhteydessä neuvottelumielessä, eikä siinä mitään neuvottelun paikkaa ole.

Huvila oli aikaisemmin myynnissä, mutta kaupunki ei saanut yhtään hyväksyttävää tarjousta, joten kiinteistölautakunta päätti purkaa huvilan. Purkulupa on tällä hetkellä haussa, ja huvila on tarkoitus purkaa kevään aikana.

Nieminen kertoo, että huvila on aikaisemmin korjattu ”amatöörimäisesti” ja rakennuksen korjaaminen pitkäaikaista käyttöä varten vastaisi uudisrakentamista.

Tontille ei ole tarkoitus purun jälkeen rakentaa mitään, vaan alue on tarkoitus pitää Helsinkipuiston virkistysalueen osana.