Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Li Anderssonin mukaan muissa puolueissa on reagoitava Jussi Halla-ahon kannanottoihin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaati viime torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa vaalirauhaa ja sanoi, että ehdokkaiden ei pidä leimata toisia ehdokkaita. ”En hyväksy sitä omilta ehdokkailta, en hyväksy leimoja muilta.”

Perussuomalaisten omassa leirissä Soinin vetoomuksista ei välitetä, vaan europarlamentaarikko Jussi Halla-aho antaa edelleen palaa täysillä. Tosin hän ei ole ehdokkaana eduskuntavaaleissa, mutta Soini on antanut osan puolueensa vaaliohjelmasta Halla-ahon tehtäväksi.

Tiistaina Halla-aho pohti Facebookissa keskustan ehdokkaana olevan Abdirahim ”Husu” Husseinin mahdollisuuksia pilkalliseen sävyyn:

”Veikkaan perstuntumalla, että Husu saa 700–900 ääntä. Tämä johtuu siitä, että vaikka tummaihoiset ihmiset, etenkin somalit, aiheuttavat innostusta suvaitsevaisissa ihmisissä, sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti äänestäisivät ö-luokan ehdokkaita pelkästään heidän ihonvärinsä takia, on hyvin rajallinen määrä.”

”Kaikenlaiset Husut ja Nasimat”

Halla-aho jatkaa:

ILMOITUS

”Suvaitsevaisellakin ihmisellä on intressejä, joita hän haluaa edustajansa eduskunnassa ajavan. Hän ymmärtää vähintään alitajuisesti, että joku lähinnä itsestään kiinnostunut sirkushahmo ei niitä intressejä edistä.”

Halla-ahon mukaan yhtään varsinaista maahanmuuttaja-ehdokasta ei ole vielä valittu eduskuntaan, vaikka Helsingistä löytyy niin paljon monikulttuuriuskoisia äänestäjiä, että ”he niin halutessaan voisivat keskenään äänestää kaikenlaiset Husut ja Nasimat Arkadianmäelle. Ongelma on heikkolaatuisissa mamuehdokkaissa, joita edes heidän hehkuttajansa eivät oikeasti äänestä”.

”Ehdokkaiden heikkolaatuisuus taas johtuu vain siitä, että mamuihin suhtaudutaan edelleen toteemiolentoina, joilta ei odoteta eikä edellytetä sitä mitä kaikilta muilta.”

”Muissa puolueissa reagoitava”

Vasemmistoliiton ehdokas Li Andersson toteaa keskiviikkona Facebookissa, että ”jos tämä ei ole rasismia niin en tiedä mikä on”.

”Minusta alkaa olemaan taas korkea aika kaikissa muissa puolueissa reagoida siihen, mitä perussuomalaisissa tapahtuu, erityisesti tilanteessa, jossa Soini havittelee hallituspaikkaa.”

Anderssonin mukaan Halla-ahon kannanotot koskevat suhtautumista koko puolueeseen, koska Soini on antanut hänelle päävastuun ”perussuomalaisten perustuslain kanssa ristiriidassa olevan maahanmuuttopoliittisen ohjelman teosta”.

”Jos linja ja ulostulot jatkuvat tällaisina, on iso kysymysmerkki olemassa siitä, mitkä puolueet ylipäätään ovat valmiita poliittiseen yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Minä en ainakaan olisi.”