Lehtikuva/Jussi Nukari

”Keskeinen pääradan ja kasvukäytävän kehittämishanke, joka lisää asuntorakentamista ja vauhdittaa taloutta.”

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen on pettynyt hallituksen päätöksestä perääntyä Pisararadan rahoittamisesta. Pekonen on myös VR:n hallintoneuvoston jäsen.

– Hallituksessa on unohdettu, että Pisararadan toteuttaminen on koko maan junaliikenteen kehittämisen kannalta pakko tehdä, Pekonen sanoo.

Hän perustelee asiaa sillä, että kun osa lähiliikenteestä siirtyy tunneliin ja kaukoliikenne saa tilaa Helsingin ratapihalta, on mahdollista kehittää koko maan kaukoliikennettä kokonaisuutena. Toimiva päärata on perusedellytys sille, että maamme raideliikenne saadaan kysyntää vastaavaksi.

– Työssäkäyntialueen laajentamisen kannalta junaliikenteen on kerta kaikkiaan oltava sujuvaa ja aikatauluihin pitää voida luottaa.

Edistäisi Suomen taloutta

Pekonen ihmettelee hallituksen mielenmuutosta myös siksi, että Pisararata hyödyttäisi koko valtiontaloutta. Hanke on keskeinen pääradan ja kasvukäytävän kehittämishanke, joka lisää asuntorakentamista ja vauhdittaa taloutta.

ILMOITUS

– Pisarahanke edistäisi Suomen taloutta, sillä 45 prosenttia BKT:stä syntyy kasvukäytävällä Helsinki-Hämeenlinna-Tampere, huomauttaa Pekonen.

– Nyt tarvitaan rohkeita päätöksiä, elvyttäviä hankkeita ja työllistävää politiikkaa, kannustaa Pekonen.

Hän vetoaa vielä hallitukseen Pisarahankkeen rahoituksen puolesta, sillä budjettipäätös lisäisi mahdollisuuksia EU-rahoituksen saamiseen.