Jarkko Mänttäri

Vasemmistonaiset starttasivat vaalityöhön Jyväskylästä

Vasemmistonaisten mielestä on tärkeää, että jokainen läpipääsevä Vasemmistoliiton kansanedustaja on aidosti ja uskottavasi punavihreä antirasistinen feministi.

Vasemmistonaisten eduskuntavaalikampanja polkaistiin lauantaina käyntiin Jyväskylän kävelykadulla.

Vaalistarttia oli vauhdittamassa keskisuomalaisia naisehdokkaita ja vasemmistonaisten aktiiveja muualtakin maasta, mutta myös miesehdokkaita ja muuta vasemmiston järjestöväkeä.

Vaalistartin yhteydessä julkistettiin Vasemmistonaisten oma vaaliohjelma. Vasemmistonaisten puhenainen Saila Ruuth kertoi, että ohjelma on rakennettu puolueen vaaliohjelman pohjalta erityisesti sukupuolinäkökulmasta.

– Ohjelmassamme käsitellään vasemmiston kannalta yleisesti tärkeitä teemoja siitä näkökulmasta, että niillä on erityinen merkitys eri sukupuolta oleville ihmisille. Koska yhteiskunta on edelleen sukupuolittunut, niin eri sukupuolten edustajat elävät vieläkin vahvasti erilaista elämää.

ILMOITUS

Ruuthin mukaan naisilla on edelleen isompi hoivavastuu lapsistaan ja omista vanhemmistaan.

– Se tarkoittaa sitä, että naisten elämässä hyvinvointivaltion palvelut ovat aivan erityisen tärkeä asia, jos naiset meinaa pystyä käymään palkkatöissä sekä saavuttaa taloudellisen itsenäisyyden ja vapauden.

Hyvinvointivaltio tärkein naiskysymys

Hyvinvointivaltio on Ruuthin mukaan koko ohjelman pohjana.

– Jo vuoden ajan meidän sloganimme on ollut tämä ”Hyvinvointivaltion tulevaisuus on Suomen suurin naiskysymys”.

Vasemmistonaisten ohjelma lähtee siitä, että hyvinvointipalveluita ei ole pakko purkaa, vaan vahvistaa, jotta edes jonkinlainen tasa-arvo Suomessa voidaan turvata.

Vasemmistonaisten tavoitteena vaaleissa on Ruuthin mukaan myös varmistaa, että uudenkin eduskunnan vasemmistokansanedustajissa on vähintään 40 prosenttia kumpaakin sukupuolta ja että erilaiset näkökannat tulevat näin esille päätöksenteossa.

Ruuthin mukaan vasemmistoliittolaiset miehet voivat olla aivan yhtä hyviä feministejä kuin naisetkin.

– Meille on tärkeää, että jokainen läpipääsevä vasemmistoliiton kansanedustaja on aidosti ja uskottavasi punavihreä antirasistinen feministi.

Vasemmistonaisten vaalistarttipäivän ohjelmassa oli katutreffien lisäksi myös Naisen osa(t) -tanssiesitys Jyväskylän Huoneteatterissa sekä iltajuhla Jyväskylän Asemaravintolassa. Myös Vasemmistonaisten Valtikka kokoontui viikonlopulla Jyväskylässä.

Vasemmistonaisten vaaliohjelma on luettavissa osoitteessa http://www.vasemmistonaiset.fi/vaaliohjelma/.