Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen salainen keskustelufoorumi yksityisviesteineen on vuodettu nettiin.

Helsingin Sanomat paljasti sunnuntaina, että kansallissosialistisella Pohjoismaisella Vastarintaliikkeellä on salainen keskustelufoorumi, jossa muun muassa Suomen vastarintaliikkeen uusnatsit suunnittelevat toimintaansa. Nyt foorumi yksityisviesteineen on vuodettu nettiin.

Sosiaalisessa mediassa alkoi torstaiaamupäivällä levitä Natsifoorumi-twittertunnuksen linkkaama sivusto, jossa linkataan foorumin ja sen käyttäjien yksityisviestejä sisältäviin paketteihin. Materiaali vaikuttaa aidolta: foorumipaketti koostuu yli kymmenestä tuhannesta html-tiedostosta, ja yksityisviestejä sekä kokousmuistiinpanoja on yli tuhat sivua.

Vuotolinkkien lisäksi sivustolla analysoidaan laajasti Suomen Vastarintaliikkeen poliittista ajattelua, järjestörakennetta, toimintakulttuuria, viestintää, turvallisuuskäytäntöjä sekä kansainvälistä verkostoitumista.

Sivustolla siteerataan foorumin keskustelutyyliä: ”Rodunsekoitus, epäterveet ja kaupunkilaiset elämäntavat, ydinperheiden alennustila sekä homoseksuaalisuus ovat suurimmat uhat pohjoismaiselle rodulle. Kuinka kauan valkoinen rotu sinnittelee hengissä, mikäli nykyinen trendi pysyy tulevaisuudessakin?”

Nettisotureita ja veitsitaisteluharjoituksia

Sivuston mukaan Vastarintaliikettä määrittää erityisesti neljä piirrettä: väkivaltaisuus, kansallissosialistinen ideologia, voimakas kansainvälinen verkostoituminen sekä jäsenten määrätietoisuus ja omistautuneisuus toiminnalle.

ILMOITUS

Sivustolla esitellään myös uusnatsien ”nettisoturitaktiikoita”, käyttäytymisohjeita ja veitsitaisteluharjoituksia. Sivuston mukaan Vastarintaliike on tiiviisti yhteyksissä Serbian, Kosovon, Saksan, Italian ja Yhdysvaltojen uusnatsiliikkeiden kanssa.

Lisäksi sivustolla esitetään mittava lista liikkeen jäsenten väkivaltaisia iskuja, kuten kaasuisku Pride-kulkueeseen 2010, kokoomuksen järjestösihteerin pahoinpitely 2011 ja Jyväskylän kirjastopuukotus 2013.

Kansan Uutiset kertoi uusnatsien käytössä olevasta aktivistipistejärjestelmästä jo vuosi sitten.