Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Perussuomalaisten ”siirtolaistulva” on 2,3 prosenttia maailman pakolaisista.

Tietokirjailija ja toimittaja Jussi Förbom pilkkoo blogissaan perussuomalaisten viime viikolla julkaiseman maahanmuuttopoliittisen ohjelman palasiksi ja osoittaa sen palturiksi. Avoimeksi kirjeeksi puheenjohtaja Timo Soinille muotoiltu kirjoitus päättyy tällaiseen yhteenvetoon:

”Ohjelmastanne käy ilmi perussuomalaisten haluavan, että laki ja viranomaiset kohtelevat ihmisiä eri tavalla heidän etnisen taustansa perusteella. Te haluatte, että ihmisten elinmahdollisuudet ja heidän perusoikeuksiensa toteutuminen ovat riippuvaisia heidän etnisestä taustastaan. Te haluatte, että ihmisiä kohdellaan eri tavoin heidän etnisen taustansa, uskontonsa tai maahan saapumiseensa liittyvien menettelytapojen perusteella. Kaiken tämän kieltävät ja tekevät mahdottomaksi Suomen perustuslaki ja Suomea sitovat kansainväliset velvoitteet. Ja silti te haluatte juuri sitä.”

”Tiedätkö sinä, Timo, millä nimellä tällaista ajattelua on tapana kutsua? Se on rasismia. Se on valtaväestön vähemmistöihin kohdistamaa kohtuutonta ylivaltaa. En ihmettelisi lainkaan, jos aivan sivistynytkin ihminen olisi sitä mieltä, että se saattaa haiskahtaa jopa fasistiselta maailmankatsomukselta.”

Halla-ahon kirjoittama ohjelma

Soini ulkoisti ohjelman kirjoittamisen europarlamentaarikko Jussi Halla-aholle, koska ei itse ole kiinnostunut maahanmuuttoasioista. Halla-ahoa Förbom nimittää blogissaan rasistiksi.

Vaikka ei ole vahvoilla, Soini on kuitenkin väittänyt, että Suomen täytyisi ottaa “kymmeniätuhansia uusia maahanmuuttajia”, ja sitä perussuomalaiset ei voi hyväksyä.

ILMOITUS

Förbom esittää lukuja: maailmassa oli vuoden 2013 lopussa 51,2 miljoonaa pakolaista tai turvapaikanhakijaa, joista 33,3 miljoonaa kotimaansa rajojen sisäpuolella ja 17,9 miljoonaa ulkopuolella. EU:ssa rekisteröitiin viime vuoden loppuun mennessä 415 660 turvapaikanhakijaa.

”Tulva” on 2,3 prosenttia

”Vaikka siis nuo 415 660 ihmistä olivat syyskuun loppuun mennessä jättäneet EU:hun turvapaikkahakemuksen, se on silti vain 2,32 prosenttia noista 17,9 miljoonasta”, Förbom toteaa ja jatkaa, että se on Eurooppaan suuntautuvan ”siirtolaistulvan” todellinen mittakaava.

”Aivan selvää on, että Suomeen ei missään tilanteessa ole tulossa ´kymmeniätuhansia uusia maahanmuuttajia`, kuten sinä, Timo, Hesarin haastattelussa pelottelit. Suomeen on ylipäätään – vuodesta 1973 alkaen – saapunut vain 40 742 pakolaistaustaista ihmistä. Viime vuonna maahan saapui 3 651 turvapaikanhakijaa, ja tänne hyväksyttiin 1 030 kiintiöpakolaista. Ilmaan heitetyt populistiset pelkokertoimet kymmenistä tuhansista ovat tyhjää retoriikkaa, joilla ei ole minkäänlaista sijaa todellisessa poliittisessa keskustelussa tai päätöksenteossa.”

”Oletko sinä Timo aivan varma, että haluat puolueesi menevän vaaleihin tällaisen ohjelman kanssa? Ja oletko yhä sitä mieltä, että Jussi Halla-ahon on syytä toimia puolueesi maahanmuuttopoliittisena keulakuvana? Mitä sinä oikeastaan tästä kaikesta ajattelet, Timo?” Förbom päättää avoimen kirjeensä.