Jarmo Lintunen

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä Vantaalla vaatii asioiden tärkeysjärjestyksen uusiksi.

Vantaan Vasemmistoliiton valtuustoryhmä valitsi järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajakseen kaupunginvaltuutettu Jussi Saramon, 35. Varapuheenjohtajaksi valittiin edellisen vuoden ryhmäjohtajana toiminut Antero Eerola, 40.

Jussi Saramo työskentelee europarlamentaarikko Merja Kyllösen kotimaan avustajana ja vasemmistoliiton poliittisena sihteerinä. Antero Eerola on ammatiltaan toimittaja.

Saramon mukaan asioiden tärkeysjärjestys on laitettava Vantaalla uusiksi.

– Meillä ei ole varaa leikata yhtään enempää kouluista tai hoiva- ja terveyspalveluista. Kuvaavaa on, että samaan aikaan kun lautakunnassa esitetään terveyskeskus- ja muiden sosiaali- ja terveyspalvelumaksujen korottamista jopa kymmenellä prosentilla, aiotaan viidennen apulaiskaupunginjohtajan palkkaamiseen käyttää satoja tuhansia euroja, Saramo sanoo.

– Emme hyväksy maksujen korottamista ja esitämme, että apulaiskaupunginjohtajan valinta palautetaan valmisteluun, jossa käydään läpi koko johtamisjärjestelmä. Vantaa ei tarvitse muita kaupunkeja enempää kaupunginjohtajia. Esitimme jo aiemmin valtuustossa, että samalla rahalla palkataan viisi työntekijää lastensuojeluun, Saramo toteaa.

Vasemmiston edustajana kaupunginhallituksessa jatkaa Pirkko Kotila, 51, ja varajäsenenä Matti Holopainen, 66. Valtuustoryhmän sihteerinä jatkaa Ville Karinen, 39.

Kommentit