Suomen luonnonsuojeluliitto pelkää soidensuojelun vesittyvän.

Suomen luonnonsuojeluliitto ei saanut tapaamista järjestettyä pääministeri Alexander Stubbin kanssa, joten se tiedottaa luovuttavansa vetoomuksen ”tälle luonnollisessa ympäristössä”, sosiaalisessa mediassa.Suomen luonnonsuojeluliiton suovetoomukseen oli allekirjoittanut kuukaudessa 15 707 henkilöä.

Uusi ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen pysäytti vuosia valmistellun soidensuojeluohjelman loppumetreillä. Jotta soidensuojeluohjelma voi toteutua aikataulun mukaan tällä hallituskaudella, on maanomistajien ensimmäisen kuulemisen käynnistyttävä näinä päivinä.

Sekä ympäristöministeri Grahn-Laasonen että soidensuojelun täydennysohjelman lykkäämistä kiitelleet tahot ovat korostaneet kannattavansa soidensuojelua. Luonnonsuojeluliiton mielestä soidensuojelu vaatii myös konkreettisia toimia. Sen vuoksi on tärkeää, että täydennysohjelma hyväksytään aikataulun mukaisesti.

Järjestön mukaan eduskuntavaalit huhtikuussa 2015 ovat takaraja, jos soidensuojeluohjelma halutaan saada toteutettua. Jos aikataulu ei pidä, uhkaa soidensuojeluohjelma vesittyä. Addressi luovutetaan Stubbille Twitterissä tänään 18. päivä marraskuuta kello 14.