Työväenmuseo Werstaan ylläpitämä yhdeksän museon ja arkiston Arjenhistoria.fi –tietokantaylitti tällä viikolla 100 000 digitoidun valokuvan rajan.

Arjenhistoria.fi on yksi Suomen suurimmista historiallisten kuvien palveluista. Se sisältää laajat esine- ja valokuvakokoelmat työelämään, teollisuuteen, tekniikkaan, tieteeseen, korkeakouluopetuksen historiaan, työväenliikkeeseen ja sosiaalihistoriaan liittyen. Aineistoa on 1800-luvulta nykypäivään ja ne kattavat maantieteellisesti koko Suomen Helsingistä Lapin Tankavaaraan.

Palvelu on kaikille avoin, hakujen tekeminen on maksutonta eikä palveluun tarvitse rekisteröityä. Hakujen lisäksi palveluun voi lähettää omia tietoja ja kommentteja. Yhdellä haulla voi selata kaikkien mukana olevien perinnelaitosten kokoelmia.

Arjenhistoria.fi pitää toistaiseksi sisällään vasta pienen osan organisaatioiden kokoelmista. Digitointia tehdään jatkuvasti ja siten myös tietokannan sisältämä tietomäärä kasvaa päivittäin.

Arjenhistoria.fi on Työväenmuseo Werstaan, Työväen Arkiston, Kansan Arkiston, Tekniikan museon, Sähkömuseo Elektran, Helsingin yliopistomuseon, Päivälehden museon, Suomen siirtolaisuusmuseon ja Kultamuseon yhteinen kokoelmapalvelu.