Tekstiilityöläisen keskipalkka on 28 euroa kuukaudessa.

Useat vaatteiden valmistajat ovat viime aikoina siirtäneet tuotantoaan Etiopiaan, kertoo SAK verkkosivuillaan . Syynä on se, että Kiinasta on tullut niille liian kallis ja Bangladeshissakin on nostettu vähimmäispalkkoja.

Etiopiaan siirtyneitä ovat muun muassa H&M, kauppaketju Tesco ja irlantilainen Primark. Unilever avaa pian tehtaan Addis Abebassa.

Etiopian tekstiilityöläisten liiton kansainvälinen sihteeri Yhannes Angesom sanoo Dagens Arbete -lehdelle, että tekstiilityöläinen ansaitsee Etiopiassa keskimäärin 28 euroa kuussa. Se on puolet Bangladeshin palkoista.

Matalien palkkojen lisäksi Etiopia houkuttelee sijainnillaan lähellä Euroopan markkinoita. Maassa myös viljellään puuvillaa.

H&M korostaa sosiaalista vastuutaan kolmessa Etiopian-tehtaassaan. Yhtiön edustaja Helena Helmersson korostaa Dagens Nyheterille, että se maksaa palkkaa vähintään 30 euroa kuukaudessa.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!