Vasemmistoliiton satakuntalainen kansanedustaja Jari Myllykoski on jättänyt lakialoitteen, jossa esitetään maksutonta kalastusoikeutta työttömille ja toimeentulotuen saajille. Aloite on Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän rinnakkaislakialoite hallituksen esitykselle kalastuslaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi.

Aloitteessa nostetaan esille kaikkein pienituloisimpien tarve kalastonhoitomaksusta vapauttamiseen. Myllykoski haluaa ulottaa maksuvapautuksen hallituksen esityksessä mainittujen yli 65-vuotiaiden lisäksi myös työttömiin ja toimeentulotuen saajiin.

– 700 euron peruspäivärahaa saavalle työttömälle kalastonhoitomaksu on suuri summa ja toisaalta kalastus tuo mielekästä tekemistä arkeen. On oikeudenmukaista, että työttömiltä ei peritä samaa maksua kuin citymaasturilla rantaan kaartavilta vapaa-ajan kalastajilta, Myllykoski sanoo.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä katsoo, että erityisesti myös pienituloisten tulisi saada oikeus maksuttomaan kalastukseen.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa. Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen. Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!